Peace Brigades International

VACATURE Veldvrijwilliger Guatemala: sollicitatiedeadline 14 juli

Het Guatemala-project is weer op zoek naar een nieuwe veldvrijwilliger! In een aantal projectlanden van PBI werken veldvrijwilligers op de locatie aan ‘making space for peace’: de bescherming van mensen en organisaties die bedreigd worden. De veldvrijwilligers werken en wonen in teamverband gedurende een jaar of langer. De teamleden komen uit verschillende landen en middels een roulatiesysteem wordt er iedere keer één lid uit het team vervangen. Wil jij in Guatemala als veldvrijwilliger aan de slag? Solliciteer vóór 14 juli!

De functie van veldvrijwilliger Guatemala bestaat uit:

 • Internationale begeleiding van mensenrechtenactivisten en aanwezigheid in vredesgemeenschappen.
 • Rapporteren over de situatie van de mensenrechten van de begeleide organisaties.
 • Mede zorg dragen voor wereldwijde verspreiding van deze informatie.
 • Opbouwen van een steunnetwerk.
 • Contact onderhouden met de officiële autoriteiten, de VN en het diplomatieke corps in de projectlanden.
 • Mogelijk Peacebuilding-activiteiten organiseren met lokale partners.

Als PBI-veldvrijwilliger voldoe je aan het volgende functieprofiel:

 • Je hebt uitstekende beheersing van de Spaanse taal, in zowel spraak als geschrift.
 • Bij voorkeur heb je NGO-ervaring, bijvoorbeeld in de sociale sector of mensenrechtensector.
 • Je bent beschikbaar voor 12 maanden voor het veldvrijwilligerswerk in Guatemala.
 • Je bent flexibel, zelfstandig, stabiel en stressbestendig.
 • Je kan werken volgens de beginselen van geweldloosheid, onpartijdigheid en niet-inmenging.
 • Kennis van de samenleving/politieke situatie in Guatemala is een pré.
 • Je beschikt over basis computervaardigheden: tekstverwerking, e-mail, databases.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je bent minimaal 22 jaar oud.

Daarnaast is het essentieel dat je beschikbaar bent om deel te nemen aan het opleiding- en selectieproces. Deze training- en selectieweek is de laatste fase van de sollicitatieprocedure en vindt plaats van 17 tot en met 23 november 2024 in Spanje.

Hoe kun je je aanmelden?

Lees voor je begint het document over de sollicitatieprocedure aandachtig door, hierin kan je alle belangrijke informatie over de procedure vinden. De eerste stap van de sollicitatieprocedure bestaat uit het opsturen van het ingevulde sollicitatieformulier, naar formacion@pbi-guatemala.org. Ook vraag je twee referenties om het referentieformulier in te vullen en op te sturen naar het hiervoor genoemde e-mailadres, bij voorkeur in het Spaans of Engels. Alleen referentieformulieren die rechtstreeks door referenten zijn ingestuurd worden overwogen. Als kandidaat stuur jij dus alleen het sollicitatieformulier op.

De uiterste datum om te solliciteren is 14 juli 2024. Het is dus belangrijk dat jouw twee referenten ook vóór die datum hun referenties hebben opgestuurd.

Na het opsturen van de nodige documenten vóór de deadline van 14 juli, zal jouw sollicitatie op worden genomen in het selectieproces, welke vervolgens via verschillende fases verloopt. Gedetailleerde informatie over deze fases en het sollicitatieproces, evenals over het werk als veldvrijwilliger vind je in het document over de sollicitatieprocedure.

Meer informatie?

Bij vragen over de selectieprocedure kun je in het Spaans of Engels contact opnemen met het Trainingsteam van het Guatemala-project: formacion@pbi-guatemala.org.

Mocht je vragen hebben over PBI zelf, stuur dan vooral je vraag naar info@peacebrigades.nl.

Ben je benieuwd hoe anderen de selectieprocedure hebben ervaren? Lees dan het interview met Nederlandse veldvrijwilliger Colombia Marlinde (vertrek 2023), die haar ervaring met ons deelde vlak voordat ze vertrok naar Colombia. Of klik hier om een webinar terug te kijken waarin veldvrijwilligers uit verschillende landen hun ervaringen delen over het sollicitatieproces en over het werk in het projectland. Tot slot staan op de website van PBI Guatemala ook verhalen van verschillende oud-veldvrijwilligers.

PBI Nederland organiseert ook trainingsdagen, de perfecte voorbereiding voor het solliciteren naar een veldvrijwilligersfunctie bij PBI. Houd onze website en social media in de gaten voor de volgende trainingsdag!

DatumZondag 14 juli 2024