three pictures of the exhibition

Shelter City Utrecht & PBI op tentoonstelling ‘UtRecht van de Mens’

Op vrijdag 3 februari 2022 werd de tentoonstelling ‘UtRecht van de Mens‘ geopend in het Stadskantoor in Utrecht. Shelter City Utrecht is een onderdeel van de tentoonstelling die in de ontvangsthal van het Stadskantoor staat, met een videoscherm en foto’s van Shelter City gasten. De thematentoonstelling is vanaf nu gratis te bekijken, tot januari 2024.

Over de aanleiding van de tentoonstelling schrijft de Gemeente Utrecht het volgende:

In 2023 vieren we 75 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, kort gezegd: 75 jaar Mensenrechten. Ook in Utrecht willen we dat iedereen meetelt. Dat iedere Utrechter gelijk wordt behandeld en gelijke kansen krijgt. Maar, “Het respecteren en bevorderen van Mensenrechten is nooit af”, stelt wethouder Linda Voortman. Zij is trots op alle Utrechtse initiatieven om de Mensenrechten te verstevigen. De thematentoonstelling UtRecht van de Mens laat zien hoe de Mensenrechten in Utrecht rode draad zijn in initiatieven van nu. De tentoonstelling is gemaakt samen met culturele makers en maatschappelijke organisaties uit de stad.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen lezen over het werk van de Shelter City gasten van de afgelopen jaren, maar ook kijken naar de trailers van de mini-documentaires die er over de mensenrechtenverdedigers gemaakt zijn. Daarnaast kun je ook een kaart schrijven aan een mensenrechtenverdediger of een kaart met een van de drie verschillende mensenrechten designs meenemen naar huis.

Ben je benieuwd naar hoe ons gedeelte van de tentoonstelling eruit ziet? De tentoonstelling ‘UtRecht van de Mens‘ is vanaf nu gratis te bekijken en blijft tot 4 januari 2024 in het Standskantoor (Stadsplateau 1) in Utrecht.