PBI Vriendendag 2024: Een dag van verbinding en inspiratie

Op zondagmiddag 26 mei 2024 vond de PBI Vriendendag plaats in de Bibliotheek aan de Neude in Utrecht. Het was een prachtige gelegenheid voor oude en nieuwe vrienden van Peace Brigades International (PBI) om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en zich te laten inspireren door het werk van mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld.

Een warm welkom
De middag begon met een hartelijk welkom van coordinator van PBI Nederland Inez de Boer en van de bestuursvoorzitter Francis Meijer, die de aanwezigen bedankte voor hun voortdurende steun aan PBI. Het is dankzij deze steun dat wij ons belangrijke werk kunnen voortzetten en mensenrechtenverdedigers kunnen blijven beschermen en ondersteunen.

Inspirerende programmaonderdelen
Het programma was gevarieerd en bood voor elk wat wils. Bezoekers hadden de keuze om deel te nemen aan verschillende onderdelen, zoals een informatieve sessie over PBI’s werk, een rondleiding door de tijdelijke fototentoonstelling met mensenrechtenverdedigers die bij ons te gast waren voor Shelter City Utrecht en het monumentale pand van de bibliotheek en een filmvertoning en discussie over straffeloosheid in Latijns-Amerika.

Filmvertoning en discussie
Een van de hoogtepunten van de dag was de vertoning van de documentaire “Chocolate de Paz”. Deze film toont het vreedzame verzet van de vredesgemeenschap van San José de Apartadó in Colombia, aan de hand van hun biologische chocoladeproductieproces. Na de vertoning deelden drie mensenrechtenverdedigers uit Latijns-Amerika hun persoonlijke verhalen over hun strijd voor mensenrechten. Het was een inspirerende discussie, waar het publiek actief aan deelnam en vragen kon stellen aan de verdedigers.

Kijk vooruit
De PBI Vriendendag was een succes en een mooie herinnering aan de kracht van gemeenschap en solidariteit. Voor degenen die de dag hebben gemist, houd onze website en sociale media in de gaten voor toekomstige evenementen. We kijken ernaar uit om u de volgende keer te verwelkomen!

Interesse in ons werk?

Wilt u meer weten over het werk van Peace Brigades International en hoe u kunt bijdragen? Bezoek onze website: www.peacebrigades.nl

Bekijk hier de korte aftermovie dat de Sprinters van de Nationale Jeugd Raad voor ons maakten!

Tags