Peace Brigades International

22 maart – HER RIGHTS, HER VOICE 

HER RIGHTS, HER VOICE 

Op 22 maart organiseerd het EU-LAT Advocacy Netwerk een evenement bij het Europees Parlement waaraan Peace Brigades Colombia aanwezig is:

“Her Rights, Her Voice. Women’s Rights Defenders in Latin America – the Case of Buenaventura, Colombia”.

? 22 Maart
? 14.30-16.00
?European Parliament, PHS 1C47

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN 

 

Over het Event:

Samen met MEP María Soraya Rodríguez Ramos and Peace Brigades International Colombia gaan we in gesprek met vrouwenrechtenverdedigers uit afro- inheemse gemeenschappen in Buenaventura.

Vrouwen in Latijns-Amerika worden in toenemende mate geconfronteerd met bedreigingen van hun fysieke integriteit, diepgewortelde sociaal-politieke en economische ongelijkheden en bovenal wordt hen ontzegd om hun rechten te verdedigen. Het geval van Buenaventura, Colombia is paradigmatisch voor deze gewelddadige realiteit. Degenen die zich proberen te verzetten tegen en de rechten van vrouwen, jongeren en kinderen beschermen, vooral die van inheemse en afstammelingen, worden nu geconfronteerd met bedreigingen, mishandeling, stigmatisering, ontvoering en moord.

Wat kan de EU doen om deze vrouwen te ondersteunen?

 

DatumWoensdag 22 maart 2023
Tijd14.30 - 16.00
LocatieEuropean Parliament, PHS 1C47.
Aanmeldenhttps://eulatnetwork.org/event-her-rights-her-voice-womens-rights-defenders-in-latin-america-the-case-of-buenaventura-colombia/