Colombia

Over PBI

Peace Brigades International (PBI) is een door de Verenigde Naties erkende non-gouvernementele mensenrechtenorganisatie. Al 40 jaar zendt PBI vrijwilligers vanuit de hele wereld naar conflictgebieden om bedreigde mensenrechtenverdedigers te beschermen. PBI werkt aan geweldloze conflictoplossing door vrijwilligers te werven, op te leiden en in te zetten als beschermers van mensenrechtenverdedigers.

PBI creëert Space for Peace waardoor mensenrechtenverdedigers zelf op een veilige manier aan een betere toekomst kunnen werken. PBI geeft bescherming, steun en erkenning aan lokale mensenrechtenverdedigers die op het gebied van onderdrukking en conflicthantering werken. PBI staat achter de capaciteiten en wensen van de lokale mensen en gelooft dat dit de basis is voor een duurzame verandering. PBI vermijdt het opleggen, het opdringen of het direct betrokken zijn in het werk van de mensen die we begeleiden.

PBI onderscheidt zich van andere mensenrechtenorganisaties omdat zij zowel actief is in het veld als op internationaal niveau waar zij een gedegen gesprekspartner is voor diverse internationale en nationale, gouvernementele en non-gouvernementele organisaties. Het werk van PBI is effectief omdat het een geïntegreerde benadering hanteert: het verstrekken van fysieke aanwezigheid ter begeleiding van mensenrechtenverdedigers in het veld en een breed netwerk van internationale steun.

Momenteel biedt PBI bescherming in Mexico, Guatemala, Honduras, Nicaragua (vanuit Costa Rica), Colombia, Kenia, Nepal en Indonesië.

Peace Brigades International (PBI) Nederland

In onderstaande video zie je hoe wij werken.