Word vrijwilliger in Nederland

Wat kan PBI je bieden?

  1. Een werkplek waarin je belangrijk werk doet op het gebied van mensenrechten en vrede
  2. Werkervaring in een internationale NGO met interessante contacten
  3. Veel ruimte voor initiatief
  4. Een goede en informele werksfeer
  5. Reiskostenvergoeding en een lunch op kantoor

Kijk hier voor de actuele vrijwilligersvacatures in Nederland. En lees voor informatie over PBI onze uitgangspunten en werkwijze.

Ervaringen van vrijwilligers

“Als immigrant die van Indonesië naar Nederland is verhuisd, is het niet makkelijk om professionele contacten op te doen. PBI heeft deuren voor me geopend en me de kans gegeven om vrijwilligerswerk te doen. Daardoor onderhoud ik nu sociale contacten met de andere landenspecialisten en heb ik veel kunnen leren over de sociaalpolitieke context en de mensenrechtensituatie in andere landen waar PBI aanwezig is. En bovendien steun ik in mijn werk nu mijn eigen land, Indonesië.”

Hesti, landenspecialist Indonesië & Nepal

“Het korte bezoek aan Nederland van Maricela, een Mexicaanse mensenrechtenadvocate uit Ciudad Juárez, was voor mij een erg bijzonder moment. Het was zeer waardevol om de verhalen over een stad waar ik zelf ook eens ben geweest vanuit haar perspectief te horen. Wat het werk bij PBI voor mij extra bijzonder maakt, is onze neutrale opstelling. Het is niet aan PBI om te bepalen wat mensen als Maricela moeten denken of doen, maar we kunnen hun wel bescherming bieden. Zo dragen we samen bij aan duurzame vrede, in Ciudad Juárez en elders.”

Jeroen, landenspecialist Mexico & Nicaragua

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere (oud-)vrijwilligers? Kijk dan hier voor nog meer ervaringsverslagen.