Kenia

Wie we beschermen

Toolkit for Women Human Rights Defenders (WHRD) in Nairobi.

Op 25 november 2016 vond de Internationale Dag van de ‘Elimination of Violence Against Women’ plaats. Op dezelfde dag lanceerde PBI Kenia een toolkit voor vrouwelijke mensenrechtenverdedigers die in de buitenwijken van Nairobi wonen.

Wereldwijd lopen mensenrechtenverdedigers risico’s vanwege hun werk. Met name vrouwelijke mensenrechtenverdedigers en/of degenen die opkomen voor vrouwenrechten zijn kwetsbaar. Deze gender-gebaseerde bedreigingen omvatten o.a. seksueel geweld, geweld en discriminatie.

De Toolkit is een praktische online handleiding dat vrouwelijke mensenrechtenverdedigers moet empoweren. Het biedt vrouwelijke mensenrechtenverdedigers en degenen is soortgelijke situaties kennis, informatie en relevante hulpmiddelen aan om hun begrip van veiligheid en bescherming te verbeteren. Het biedt hulp aan mensenrechtenverdedigers om hun eigen risico-evaluaties (risk assessments) uit te voeren en om hen te helpen leren begrijpen wat veiligheidsregels en procedures inhouden en welke in hun situaties ter sprake komen.

Voor meer informatie zie: http://www.toolkit-whrd-kenya.org/.

Elimination of Violence Against Women