Peace Brigades International

Projecten

Sinds 2013 voert PBI Nederland ook zelfstandig langer lopende projecten uit om concrete mensenrechtenverdedigers zichtbaar te maken in Nederland. Dat doen we door het organiseren van interessante en samenhangende activiteiten. De grootste projecten betreffen:

Shelter City Utrecht

Shelter City is een landelijk initiatief van Justice and Peace Nederland in samenwerking met Nederlandse steden en lokale organisaties om mensenrechtenverdedigers te beschermen. Sinds 2014 is ook de stad Utrecht een Shelter City en PBI Nederland is een van de uitvoerende partners. Zie meer details in het menu onder ‘Shelter City’.

Latin American Region Project

PBI voerde van 2017 tot 2019 het ‘Latin American Region Project’ uit i.s.m. IM-Defensoras (het lokale netwerk voor vrouwelijke mensenrechtenverdedigers (MRV’s) in Midden-Amerika), gefinancierd vanuit het Mensenrechtenfonds van BuZa in Nederland. Het doel van het project was om een ​​gezamenlijk leerproces op gang te brengen om de bescherming van mensenrechtenverdedigers te versterken en te verbeteren. Zie meer details in het menu onder ‘Latin American Region Project’.

Veilig in Actie/Strong Women

Dit project is voortgekomen uit het Nationale Actieplan voor VN-resolutie 1325 (NAP 1325) en liep van 2013 t/m 2016. De focus lag op het ondersteunen van genderspecifieke risico’s en behoefte aan bescherming van vrouwelijke mensenrechtenverdedigers. Zie meer details in het menu onder ‘Strong Women’.