Damloop by Night & Dam tot Damloop – Team PBI 2018

Over de hele wereld staan mensenrechtenverdedigers onder grote druk vanwege hun werk op het gebied van mensenrechten. Ze worden bedreigd, gecriminaliseerd of zelfs vermoord. Dit geldt vaak ook voor hun familie. Met succes biedt PBI hen al meer dan 30 jaar geweldloze bescherming en zorgen zij voor veilige kilometers. Om aandacht te vragen voor het werk dat PBI verricht zijn we de ‘Veilige kilometer Challenge’ gestart. PBI loopt mee met de Damloop by Night en Dam tot Damloop om ‘veilige kilometers’ op te halen voor mensenrechtenverdedigers.

SPONSOR EEN RENNER

Ga naar onze PIFworld-pagina en ondersteun vandaag nog een mensenrechtenverdediger!
We hebben jouw hulp nodig in het ondersteunen van onze mensenrechtenverdedigers. Sponsor een renner, draag bij aan ons doel of begin je eigen fondsenwerving voor Peace Brigades International! Zo kunnen er meer  journalisten, activisten, advocaten, artiesten en andere mensenrechtenverdedigers hun werk veilig en effectief voortzetten. Om te sponsoren, klik hier.

Waarom sponsoren? 
Over de hele wereld staan mensenrechtenverdedigers onder grote druk vanwege hun werk op het gebied van mensenrechten. Ze worden bedreigd, gecriminaliseerd of zelfs vermoord. Dit geldt vaak ook voor hun familie. Met succes biedt PBI hen al meer dan 30 jaar geweldloze bescherming. Door onze lopers te sponsoren, kunnen wij onpartijdig deze bescherming mogelijk blijven maken.

ZELF MEERENNEN? DAT KAN NOG!

Wil jij op je hardloopschoenen mensenrechtenverdedigers steunen? En wil je graag een felbegeerd (en uitverkocht!) startbewijs voor het grootste hardloopevenement van Nederland? Doe dan mee aan de Veilige Kilometer Challenge en loop mee met PBI in de Damloop by Night of Dam tot Damloop.

Op 22 en 23 september 2018 vinden de Damloop by Night (8km) en Dam tot Damloop (16km) plaats. Peace Brigades International doet met twee teams van ieder 10 deelnemers mee aan beide runs. Met deze sportieve uitdaging vragen we aandacht voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers.

Wat moet je doen? 
Wanneer je deelneemt wordt er gevraagd om door middel van sponsoring geld op te halen voor Peace Brigades International. Dit kan je gemakkelijk doen via jouw eigen netwerk en met een persoonlijke crowdfundingpagina. Met dit geworven bedrag kan PBI Nederland in samenwerking met de projectlanden werken aan de veiligheid van mensenrechtenverdedigers. Dit wordt gedaan door middel van:

  1. Werving, training en begeleiding van projectvrijwilligers in het veld
  2. Creëren en behouden van steunnetwerken voor de projecten;
  3. Lobby en advocacy door middel van onderhoud, versteviging en uitbreiding van het (politieke) steun netwerk.

Loop mee en schrijf je hier in!
Je krijgt vervolgens een uitnodiging via de email om je officieel in te schrijven voor het PBI-team (let op: deze kan in je spambox terecht komen).

Wil je liever eerst wat meer informatie ontvangen over een mogelijke deelname? Ook dan kan je contact opnemen via communicatie@peacebrigades.nl.

DatumZaterdag 22 september 2018
Tijd17:10 (Damloop-by-night; Damloop zelf is op 23-9-2018 overdag)
LocatieAmsterdam/Zaandam