Peace Brigades International

Damloop by Night en Dam tot Damloop – Team PBI 2018

 

Wil jij op je hardloopschoenen mensenrechtenverdedigers steunen? En wil je graag een felbegeerd (en uitverkocht!) startbewijs voor het grootste hardloopevenement van Nederland? Doe dan mee aan de Veilige Kilometer Challenge en loop mee met PBI in de Damloop by Night of Dam tot Damloop.

Op 22 en 23 september 2018 vinden de Damloop by Night en Dam tot Damloop plaats. Peace Brigades International doet met twee teams van ieder 10 deelnemers mee aan beide runs. Met deze sportieve uitdaging vragen we aandacht voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers.

Damloop by Night
Het parcours over 5 Engelse Mijl gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost om deze 8 km te voltooien.

Dam tot Damloop
Het parcours over 10 Engelse Mijl loopt onder andere via de unieke passage door de IJtunnel, Amsterdam-Noord en de Zuiddijk in Zaandam met uiteindelijk na 16 km de prachtige finish op de Peperstraat in Amsterdam. De finish wordt gevolgd door een slotfeest in het Dam tot Dam Park.

Waarom lopen voor PBI? 
Over de hele wereld staan mensenrechtenverdedigers onder grote druk vanwege hun werk op het gebied van mensenrechten. Ze worden bedreigd, gecriminaliseerd of zelfs vermoord. Dit geldt vaak ook voor hun familie. Met succes biedt PBI hen al meer dan 30 jaar geweldloze bescherming en zorgen zij voor veilige kilometers. Om aandacht te vragen voor het werk dat PBI verricht zijn we de ‘Veilige kilometer Challenge’ gestart. PBI loopt mee met de Damloop by Night en Dam tot Damloop om ‘veilige kilometers’ op te halen voor mensenrechtenverdedigers.

Wat kunnen wij je bieden? 

  • Een startnummer met naam
  • Verzorging voor en na de loop
  • Berging van persoonlijke spullen
  • PBI Shirt
  • Jouw persoonlijke crowdfundpagina
  • Bootcamp sessie
  • Een kans om persoonlijk een bijdrage te leveren aan de bescherming van mensenrechtenverdedigers

Wat moet je doen? 
Wanneer je deelneemt wordt er gevraagd om door middel van sponsoring minimaal €250 op te halen. Dit kan je gemakkelijk doen via jouw eigen netwerk en met een persoonlijke crowdfundpagina. Met dit geworven bedrag kan PBI Nederland in samenwerking met de projectlanden werken aan de veiligheid van mensenrechtenverdedigers. Dit wordt gedaan door middel van:

  1. Werving, training en begeleiding van projectvrijwilligers in het veld
  2. Creëren en behouden van steunnetwerken voor de projecten;
  3. Lobby en advocacy door middel van onderhoud, versteviging en uitbreiding van het (politieke) steun netwerk.

Loop mee en schrijf je nu in! Stuur een email met je contactgegevens (naam deelnemer, email, telefoonnummer en t-shirt maat) en aan welke run je mee wil doen naar communicatie@peacebrigades.nl. Je krijgt vervolgens een uitnodiging via de email om je officieel in te schrijven voor het PBI-team (let op: deze kan in je spambox terecht komen).

Wil je liever eerst wat meer informatie ontvangen over een mogelijke deelname? Ook dan kan je contact opnemen via communicatie@peacebrigades.nl.