expert round table: the role of dutch missions in the protection of women, human rights defenders

WO=MEN, Peace Brigades International en Cordaid streven ernaar dat Women Human Rights Defenders (WHRDs) hun kritische mensenrechtenwerk kunnen voortzetten – het bevorderen van mensenrechten en het vasthouden van behaalde successen op het gebied van mensenrechten – vrij van geweld, discriminatie, pesterijen, restrictieve wetgeving, bedreigingen en andere schendingen. De omstandigheden waarmee WHRDs dagelijks – en steeds vaker – worden geconfronteerd, tonen de dringende noodzaak om de internationale verplichtingen ter bescherming van WHRDs na te komen. Diplomatieke missies van landen als Nederland spelen hierin een belangrijke rol. Het is daarom cruciaal dat Nederland en haar diplomatieke missies voldoende kennis hebben van beschermingsmechanismen en weten hoe ze deze moeten toepassen.

Als eerste stap in ons streven naar goede bescherming van WHRDs, organiseren wij – in de marge van Internationale Vrouwendag 2021 – op 4 maart de ´Expert Round Table: The Role of Dutch Missions in the Protection of WHRDs´. In deze sessie bespreken wij met WHRDs, posten en beleidsmakers:

    1. De stand van zaken rond de operationele ruimte en individuele veiligheid van WHRDs.
    2. Welke mechanismen, instrumenten en protocollen Nederlandse diplomatieke missies gebruiken om WHRDs te beschermen en steunen, en wat evt nodig is voor meer impact.

 

De rondetafel zal onder Chatham House Rule worden gehouden en via invite only.

Mail voor meer informatie naar Inez de Boer.

The meeting will be in English.

 

 

 

DatumDonderdag 4 maart 2021
Tijd15:00 - 16:30 uur
Locatieonline