Mensenrechtencafé over de inclusieve arbeidsmarkt

‘Helaas moeten wij u meedelen dat u niet in aanmerking komt voor een gesprek over deze functie.’

Wat als jij het bent? En wat als je het gevoel hebt, dat de afwijzing te maken heeft met je uiterlijk, gender, naam of beperking? Hoe maak je hier werk van?
In de herfsteditie van het Mensenrechtencafé verkennen we de banenkansen en de obstakels op de weg naar betaald werk. En we bespreken hoe we werken aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Programma:

16:30 – 17:00 uur              Inloop met drankje

17:00 – 18:30 uur              Inleidende presentaties en gesprek

18:30 – 19:30 uur              Café met drankjes en hapjes.

Presentaties en gesprek:

De afstand overbruggen – Anouk Bolsenbroek directeur van Inclusionlab werkt als ondernemer samen met inwoners, bedrijven, scholen, clubs&verenigingen, gemeenten en organisaties van zorg & welzijn aan een inclusieve samenleving.

Werkloos vanwege achternaam – Mohammed Anouar is maatschappelijk mediamaker en ondernemer. Hij maakt zich o.a. vanuit Controle Alt Delete hard tegen uitsluitingsmechanismen.

Participatie en acceptatie – Bregtje Visser is ondernemer en voorzitter van GenderTalent,  deze stichting coacht mensen met een genderdiverse achtergrond op – en op weg naar – de werkvloer en ondersteunt onderzoek en initiatieven voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Jongeren en werk – Met Victor Everhardt, Utrechtse wethouder voor onder meer ‘Werk en inkomen’, praten we over zijn spreekuur voor werkzoekende jongeren en het belang van diversiteit op de werkvloer en daarbuiten.

Café:

NO social WASTE – We praten na met een drankje. En met hapjes die zijn gemaakt door jonge mensen die in The Colour Kitchen een (nieuwe) kans krijgen op de arbeidsmarkt, met een opleiding in de horeca en hulp bij het vinden van een baan.

We hopen dat u erbij bent! Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel fijn voor de organisatie. Dat kan hier.

DatumDonderdag 26 oktober 2017
Tijd16:30 - 19:30
LocatieParnassos (Kruisstraat 201, Utrecht) (→ GoogleMaps)
ToegangGratis
AanmeldenGewenst, via info@humanrightsutrecht.nl
SprekersAnouk Bolsenbroek; Mohammed Anouar; Bregtje Visser; Victor Everhardt