Peace Brigades International

Aankomst nieuwe Shelter City gast Utrecht

Op donderdag 16 februari verwelkomen wij alweer onze zesde Shelter City Utrecht gast. In verband met haar veiligheid gebruiken we niet haar volledige naam of de naam van haar organisatie. W. is een vrouwelijke mensenrechtenverdediger uit Kenia. Haar focus ligt op het verdedigen van de landrechten van de Chuka, een inheemse bevolkingsgroep. Hiernaast vecht ze tegen de criminalisering van mensenrechtenverdedigers in Kenia.

Ze begeeft zich als mensenrechtenverdedigster in veel gevaarlijke situaties. Ze is vervolgd omdat ze werd gezien als het brein achter de demonstraties tegen de illegale houtkap in Chuka. In 2015 is ze aangevallen, ontvoerd en vastgehouden voor twee dagen. Op dit moment is ze moedig haar werk aan het hervatten en deze zware gebeurtenissen aan het verwerken.

Ze hoopt tijdens haar verblijf in Nederland haar netwerk te vergroten en haar kennis uit te breiden. Hiernaast wil ze voldoende rust pakken en ontspannen, zodat ze uitgerust en sterk terug kan keren naar Kenia om haar mensenrechtenwerk voort te zetten

DatumDonderdag 16 februari 2017