Onderdrukking in Nicaragua – Human Rights Café, 4 april 2019

Op donderdag 4 april, nodigt Peace Brigades International je uit voor het Human Rights Café: Onderdrukking in Nicaragua.


OVER HET EVENT
Tijdens het Human Rights Café: Onderdrukking in Nicaragua zal onze Shelter City-gast Ileana delen vertellen over de socio-politieke crisis die Nicaragua tegenwoordig treft. Nicaragua is in crisis. Sinds de protesten van afgelopen april wordt de vrijheid van burgers aan banden gelegd en zijn er al honderden Nicaraguanen gevlucht. Één van de mensen die gedwongen het land moest verlaten is journaliste Ileana. Na de moord op haar collega Àngel door de politie werd het te gevaarlijk voor Ileana. Ze is nu al maanden weg uit Nicaragua. Ze zal ons haar persoonlijke verhaal vertellen en wat er precies aan de hand is in Nicaragua.

OVER DE SPREKER
Ileana is een journaliste en mensenrechtenverdediger. In Nicaragua kwam ze op voor de rechten van vrouwen, inheemse groepen en Afro-afstammelingen. Meer over Ileana weten? Ga naar: https://sheltercity.nl/mrv/ileana/

PROGRAMMA
19:30 Deuren open
20:00 Presentatie van Ileana & premiere mini-docu Ileana
20:30 Q&A met Ileana
21:00 Borrel
21:30 Einde

OVER PEACE BRIGADES INTERNATIONAL Peace Brigades International (PBI) is een non-profit organisatie die zich inzet voor mensenrechtenverdedigers wereldwijd. Al meer dan 35 jaar creëren we een Space for Peace waardoor mensenrechtenverdedigers zelf op een veilige manier aan een betere toekomst kunnen werken. PBI biedt bescherming, steun en erkenning aan lokale mensenrechtenverdedigers die op het gebied van onderdrukken en conflicthantering werken. Het werk van PBI is effectief omdat het een geïntegreerde benadering hanteert: het verstrekken van fysieke aanwezigheid ter begeleiding van mensenrechtenverdedigers in het veld en een breed netwerk van internationale steun. Meer weten? Kijk op de rest van onze site voor meer informatie en nieuws.

TAAL Het event is in het Nederlands/Spaans.

REGISTRATIE We vragen u voorafgaand aan het evenement uw deelname te registreren door een e-mail te sturen naar sheltercity@peacebrigades.nl met het onderwerp “ticket”.

ENTREE PBI biedt het evenement kosteloos aan. Echter willen we deelnemers graag vragen een kleine donatie te doen ter ondersteuning van het werk van PBI. Als onafhankelijke not-for-profit organisatie zijn we afhankelijk van publieke giften en vrijwilligers die zich met passie voor ons werk inzetten. Met uw bijdrage kunnen we ons werk voortzetten en mensenrechtenverdedigers wereldwijd ondersteunen. Je kunt doneren door middel van de knop DONATE op onze Facebook Pagina of tijdens het evenement met pin/contant.

DatumDonderdag 4 april 2019
Tijd20:00
LocatieLouis Hartlooper Complex Tolsteegbrug 1, 3511 ZN Utrecht (→ GoogleMaps)
ToegangGratis!
AanmeldenWe vragen u voorafgaand aan het evenement uw deelname te registreren door een e-mail te sturen naar sheltercity@peacebrigades.nl met het onderwerp “ticket”.