Peace Brigades International

PBI NEDERLAND RENT MEE MET DE DAMLOOP VOOR MENSENRECHTENVERDEDIGERS

Damloop by Night & Dam tot Damloop – Team PBI 2019.

Over de hele wereld staan mensenrechtenverdedigers onder grote druk vanwege hun werk op het gebied van mensenrechten. Ze worden bedreigd, gecriminaliseerd of zelfs vermoord. Dit geldt vaak ook voor hun familie. Met succes biedt PBI hen al meer dan 30 jaar geweldloze bescherming en zorgen zij voor veilige kilometers. Om aandacht te vragen voor het werk dat PBI verricht, loopt PBI ook dit jaar weer mee met de Damloop by Night en Dam tot Damloop om ‘veilige kilometers’ op te halen voor mensenrechtenverdedigers. Wil jij PBI helpen om dit voor elkaar te krijgen? Dan kan dit op twee manieren, als sponsor of als renner.

SPONSOREN
Door onze lopers te sponsoren, kan PBI de bescherming van mensenrechtenverdedigers mogelijk blijven maken. Het sponsoren van een renner draagt bij aan ons doel van dit jaar van €5000.Zo kunnen we er meer journalisten, activisten, advocaten, artiesten en andere mensenrechtenverdedigers helpen om hun werk veilig en effectief voort te zetten. Mensenrechtenverdedigers kunnen alle steun gebruiken.

We hebben jouw hulp nodig!

Ga naar onze PIFworld-pagina en ondersteun vandaag nog een mensenrechtenverdediger!

ZELF MEERENNEN? DAT KAN OOK!
Wil jij je conditie verbeteren en tegelijkertijd mensenrechtenverdedigers steunen? En wil je graag een felbegeerd startbewijs voor het grootste hardloopevenement van Nederland? Doe dan mee met PBI tijdens de Damloop by Night of Dam tot Damloop.

De Damloop valt dit jaar op 21 en 22 september en je kunt kiezen uit de Damloop by Night (5 Engelse Mijl) en de Dam tot Damloop (10 Engelse Mijl). Peace Brigades International doet met twee teams van ieder 10 deelnemers mee aan beide runs en met deze sportieve uitdaging vragen we aandacht voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers.

WAT IS JOUW BIJDRAGE? 
Net als voorgaande jaren gaan alle deelnemers door middel van sponsoring geld ophalen voor PBI. Dit jaar streven we ernaar dat iedere loper €250 ophaalt, zodat we samen €5000 bij elkaar kunnen krijgen. Dit kun je gemakkelijk doen via jouw persoonlijke crowdfundingpagina in je eigen netwerk. Wij helpen je hier ook bij! Met dit geworven bedrag kan PBI Nederland in samenwerking met de projectlanden werken aan de veiligheid van mensenrechtenverdedigers. Dit wordt gedaan door middel van:

  1. Werving, training en begeleiding van projectvrijwilligers in het veld
  2. Creëren en behouden van steunnetwerken voor de projecten
  3. Het uitbreiden, verstevigen en onderhouden van het (politieke) steunnetwerk van de mensenrechtenverdedigers

Wil jij meelopen en ons helpen om geld op te halen voor mensenrechtenverdedigers? Klik dan hier om het inschrijfformulier te openen.

De kosten voor deelname zijn 30 euro. Je krijgt hiervoor van PBI:
* een startnummer
* een PBI-shirt
* verzorging voor en na de loop
* een persoonlijke crowdfundpagina.

Wil je meer informatie ontvangen of heb je vragen over je deelname? Neem dan contact op via damloop@peacebrigades.nl.