Peace Brigades International

Strong Women: Enabling Action through Protection

Het Symposium wordt georganiseerd door Peace Brigades Nederland en Vrouwen voor Vrede. Tijdens dit symposium zullen wij de resultaten presenteren van het Joint Initiative onderzoek over de veiligheidsrisico’s en beschermingsmechanismen van vrouwelijke mensenrechtenverdedigers in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA regio).

Ook gaan we tijdens dit symposium de diepte in met dit onderwerp door drie casus sessies te houden over Egypte, Soedan en Yemen. Hierbij zullen de verschillende rollen van Nederlandse en internationale actoren besproken worden in deze (post)conflict landen. In Egypte bekijken we de rol van het maatschappelijk middenveld en het beschermen van lokale organisaties, in Soedan de rol van de VN Veiligheidsraad en de verantwoording van hun mandaat, en in Yemen de rol van Nederland en Buitenlandse Zaken.

Kijk voor meer informatie over het programma en achtergrond van het symposium op www.strong-women.org.

U kunt uw aanwezigheid en voorkeur voor een casus sessie doorgeven via de website of door een e-mail te sturen naar strongwomen@peacebrigades.nl. Het liefst vóór 22 februari.

DatumDonderdag 3 maart 2016
Tijd14.00 - 17.00
LocatieHet Huis, Boorstraat 107, te Utrecht