Peace Brigades International

Verkiezingsdebat Nederland in de Wereld

Let op! Dit evenement is nu uitverkocht. Maar het is nog steeds mogelijk om het verkiezingsdebat te volgen. Meld je aan voor de wachtlijst en bemachtig een plekje of ontvang de link voor de livestream. Klik op ’tickets ophalen’ rechts van het scherm en meld je aan voor de wachtlijst.

Op 22 november valt er weer wat te kiezen in Nederland! Dit is jouw kans om de politieke koers bijsturen en het aanbod is groot. Weet wat je stemt! Ook over de grens. Kom op 9 november naar het verkiezingsdebat ‘Nederland in de Wereld’ in de Jaarbeurs in Utrecht.

Is wat er in het buitenland gebeurt, te ver van jouw bed? Wat er in het buitenland gebeurt, raakt jou ook. Door de oorlog in Oekraïne werd brandstof duurder. Je boodschappen komen overal vandaan. En afgelopen zomer stonden vakantiebestemmingen in brand, vanwege klimaatverandering.

Wat jij stemt heeft ook gevolgen wereldwijd. De nieuwe coalitie bepaalt het buitenlandbeleid. Zorgen zij dat Nederlandse ingenieurs hun expertise in blijven zetten waar nodig, dat Nederlandse reddingswerkers paraat blijven staan bij rampen wereldwijd en dat Nederlandse bedrijven werkgelegenheid en economische groei in het buitenland blijven stimuleren? Zorgen zij dat Nederlandse bedrijven mens en milieu voorop blijven zetten in hun productieketens, dat we onze uitstoot van broeikasgassen tegengaan en voorkomen zij het verdrinken van vluchtelingen in de Middellandse Zee?

Wat zijn de plannen van politieke partijen rondom geopolitiek en mensenrechten, handel en klimaat & energie? Staat het buitenland überhaupt op de agenda? Daar gaan de grootste partijen op 9 november over in debat. Kom ook!

 

Wat: Verkiezingsdebat ‘Nederland in de Wereld’

Wanneer: 9 november. Het debat start om 20:30 en duurt twee uur. Na afloop is er een borrel.

Waar: Progress Zaal (Supernova), Media Plaza, de Jaarbeurs in Utrecht

Toegang is gratis! 1 drankje bij de borrel na afloop is inbegrepen. Meld je hier aan en ontvang een toegangsbewijs per mail.

Dit verkiezingsdebat wordt georganiseerd door de Fair, Green & Global Alliantie (ActionAid, Both ENDS, Milieudefensie, the Samdhana Institute, Schone Kleren Campagne, SOMO , IT for Change en TNI), Amnesty International, het Breed Mensenrechten Overleg, CNV Internationaal, FNV, Handel Anders!, Hivos, IUCN Nederlands Comité, Netherlands Helsinki Committee, NJCM, ONE, Oxfam Novib, Partos, Pax, Red een Kind, Solidaridad en Woord en Daad.

 

Meld je hier aan!

 

DatumDonderdag 9 november 2023
Tijd20:30 - 22:30
LocatieOnline