Vredessymposium 2019: Investeer in Vrede, Succes Gegarandeerd!

De coalitie Vredesmissies Zonder Wapens organiseert dit jaar alweer het 5de vredessymposium, dit jaar op woensdag 2 oktober van 14.00 tot 19.00 uur in Nijmegen. Wees weer van harte uitgenodigd.

(Klik op het programma voor de vergrote versie)

 

Investeer in Vrede, Succes Gegarandeerd!

Een investering in vrede is een investering met gegarandeerd succes. VN-secretaris-generaal António Guterres noemde investeren in het “vredescontinuüm” de “beste garantie tegen instabiliteit en onveiligheid.” Het digitale tijdperk biedt veel mogelijkheden om te raadplegen en je te laten informeren. Informatie gaat razendsnel grenzen over. We weten veel meer en veel sneller welke problemen er aan de andere kant van de wereld plaatsvinden. Hierdoor lijkt het soms alsof er steeds meer ellende op de wereld is. Maar is dat wel zo?

Er gebeurt zoveel goeds op de wereld

Aan deze successen moet veel meer aandacht besteed worden. Tijdens het vijfde vredessymposium gaan we dat dan ook doen. We kijken naar wat er allemaal bereikt is. Wat er allemaal goed gaat. En welke interessante initiatieven er allemaal bestaan. En wat anderen kunnen doen om hier aan bij te dragen.

Tijdens het symposium zullen in ieder geval burgemeester Bruls, Ralf Bodelier (directeur van World’s Best News) en de Shelter City-gast in Nijmegen aanwezig zijn. Het definitieve programma wordt binnenkort bekend.

Nominatie vredeshelden

Ook dit jaar zullen tijdens het symposium vredeshelden gehuldigd worden voor hun vredeswerk en als symbool voor al die duizenden met hen. De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, heeft al toegezegd deze huldiging graag te doen. Ken jij een vredesheld die het dit jaar verdient om in het zonnetje gezet te worden? Misschien is er wel een interessante gast uit jullie netwerk in Nederland op 2 oktober? Of weet je iemand in Nederland die het zeker verdiend om gehuldigd te worden voor vredeswerk? De individuen die gehuldigd worden staan ook symbool voor duizenden anderen die dat ook doen, zonder hier ooit onderscheidingen, lintjes of medailles voor te krijgen, zoals militairen dat wel krijgen. Stuur je nominatie naar dit e-mail adres.

Digitale Wall of Fame

We richten ons op mensen en organisaties die een positieve bijdrage kunnen leveren aan het symposium. We willen het dit keer vooral hebben over de successen, de dingen die goed gaan, een echte ode aan vredeswerk. Om zoveel mogelijk initiatieven aan bod te laten komen maken we een Digitale Wall of Fame, dit wordt een foto presentatie of een filmpje, de precieze vorm moeten we nog bepalen. Succesverhalen van maximaal 100 woorden kunnen ingestuurd worden samen met een mooie foto naar: vredesmissieszonderwapens@gmail.com.

Ook voor aanmelding en verdere informatie: vredesmissieszonderwapens@gmail.com.

DatumWoensdag 2 oktober 2019
Tijd14:00-19:00
LocatieStadhuis Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6 (→ GoogleMaps)
AanmeldenVia: vredesmissieszonderwapens@gmail.com De toegang is vrij.