Webinar: COP26 en landrechtenverdedigers

Volgens cijfers van Global Witness zijn er in 2020 wereldwijd maar liefst 227 land- en milieurechtenverdedigers vermoord, onder wie 65 in Colombia, 30 in Mexico, 17 in Honduras, 13 in Guatemala en 12 in Nicaragua. Bescherming van land- en milieurechtenverdedigers is dan ook nog steeds ontzettend belangrijk.

Peace Brigades International organiseert op zaterdag 6 november om 18.00 uur een webinar die in het teken zal staan van de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26). Daarbij zullen land- en milieurechtenverdedigers uit Mexico, Guatemala, Honduras, Nicaragua en Colombia het belang van de klimaattop verder toelichten en iets vertellen over hun strijd op het gebied van land- en milieurechten.

De webinar zal zowel in het Engels als in het Spaans te volgen zijn.

Wie zullen er spreken tijdens de webinar? Allereerst de Speciale Rapporteur van de Verenigde Naties op het gebied van mensenrechten en milieu, David R. Boyd. Uit Mexico zullen leden van Salvemos los Cerros, een milieurechtenorganisatie uit Chihuahua, deelnemen. Uit Honduras Juana Ramona Zúñiga, die betrokken is bij de wereldwijd bekende Guapinol-zaak. Uit Nicaragua de milieurechtenactivist Amaru Ruiz, die zich in ballingschap in Costa Rica bevindt en daar wordt begeleid door PBI Nicaragua. Uit Colombia Danilo Rueda, de coördinator van de Comisión Intereclesial de Justicia y Paz. En later zullen we bekend maken wie er vanuit Guatemala aan de webinar zal deelnemen.

Meld je hier aan voor de webinar.

DatumZaterdag 6 november 2021
Tijd18.00
LocatieOnline evenement
Aanmeldenhttps://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_l-5cqbD4SQmXZYPdDTVeHw
SprekersDavid R. Boyd, Salvemos los Cerros, Juana Ramona Zúñiga, Amaru Ruiz, Danilo Rueda