Peace Brigades International

PBI Webinar – Zondag 2 April: Veldvrijwilliger in het buitenland

Schrijf je in om te leren over hoe je een PBI veldvrijwilliger wordt en bescherm mensenrechtenverdedigers in onze overzeese projecten!

Denk je eraan om te solliciteren op een functie als veldvrijwilliger in het buitenland? Meld je dan aan voor onze interactieve webinar op zondag 2 april om 19:00 uur (NL) en leer meer over de sollicitatieprocedure en over het werk.

In deze tweetalige (Engels-Spaans) webinar komen voormalige veldvrijwilligers van PBI Guatemala en PBI Honduras aan het woord, en vertellen zij over hun ervaring met het begeleiden en vergezellen van mensenrechtenverdedigers in het veld. Je krijgt de kans om vragen te stellen, om te leren over de projecten die nu openstaan voor aanmelding en om begeleiding te ontvangen voor het aanmeldingsproces.

Deze webinar is voor iedereen die geïnteresseerd is in mensenrechten en peacebuilding en die gemotiveerd is om een jaar te wijden aan het werken in solidariteit met bedreigde activisten.

Het werk als veldvrijwilliger

Teams van PBI veldvrijwilligers zorgen voor levensreddende ondersteuning voor mensenrechtenverdedigers en organisaties waarvan het leven en het werk worden bedreigd door geweld. De vrijwilligers zijn een krachtig symbool van internationale bezorgdheid om mensenrechten, en zetten zich in voor hen die werken voor geweldloze sociale verandering en voor wereldwijde rechtvaardigheid.

PBI veldvrijwilligers leven en werken in het projectland, als onderdeel van cultureel diverse en horizontaal gestructureerde internationale teams. Ze bieden beschermende begeleiding, ondersteuning en solidariteit aan individuen, gemeenschappen en Ngo’s die vechten tegen straffeloosheid en geweld terwijl ze milieurechten, vrouwenrechten, rechten van minderheden en de toegang tot rechtvaardigheid beschermen.

Daarnaast voeren de veldvrijwilligers ook activiteiten uit op het gebied van communicatie, belangenbehartiging en capaciteitsontwikkeling, en ondersteunen zij de dagelijkse werkzaamheden van hun team en van de bredere organisatie.

Wil je hierover meer te weten komen? Schrijf je hier in voor de webinar en help ons het woord te verspreiden door deze link te delen met andere geïnteresseerden. 

Lees hier het interview met Marlinde Weener, die geselecteerd is voor de functie als veldvrijwilliger in Colombia.

Zie hier de vacature voor de functie als veldvrijwilliger in Guatemala.

DateSunday April 2nd 2023
Time19:00 uur
LocationOnline