Shelter City-gast op bezoek bij wethouder Utrecht

Afgelopen donderdag heeft Diana een bezoek gebracht aan wethouder Maarten van Ooijen. Hij wilde alles weten over de verdwijningsproblematiek in Mexico en had veel bewondering voor Diana: “Wat een moedige strijd lever je.” Diana vertelde hem dat ze erg dankbaar was om hier te zijn als Shelter City gast in Utrecht. Diana: “Voor mij was het heerlijk en ook onvoorstelbaar dat ik hier veilig langs de grachten kon lopen”.

Shelter City Gast en Wethouder Utrecht
Wien de Smet (Adviseur Internationale Zaken van Gemeente Utrecht); Diana (Shelter City gast Utrecht); Maarten van Ooijen (Wethouder van Utrecht); Inez de Boer (Coördinator van PBI Nederland)

 

De wethouder had vooral aandacht voor het persoonlijke aspect van Diana’s werk: “Hoe kan je doorgaan, ondanks alle ellende die je dagelijks ziet?” Diana vertelde dat vooral therapie haar hielp en dat ze eigenlijk niet echt een andere keuze had dan altijd maar door te gaan.

 

Wethouder Maarten van Ooijen vond het fijn dat door Diana te ontmoeten hij een gezicht achter de verhalen zag die we altijd op het nieuws zien. “We zien het nieuws hier in Nederland over Mexico natuurlijk wel, maar door jou te ontmoeten, merk ik pas echt wat voor impact het heeft op de mensen.”