40 jaar PBI – Pubquiz: de veiling

Tijdens de pubquiz van morgenavond 3 juni zullen we ook een kleinschalige veiling organiseren, om nog meer geld op te halen voor het goede doel. Je kunt nu al bieden op de producten en diensten die we aanbieden, ook als je niet zelf meedoet aan de pubquiz. Interesse in een van de onderstaande zaken? Stuur dan een e-mail naar pbi.communicatie@gmail.com met het bod en je contactgegevens. Doe dit voor morgenavond 19.30 uur, indien je niet meedoet met de quiz. Mocht je dan uiteindelijk de hoogste bieder zijn, nemen we contact met je op.

Wat doet PBI met het opgehaalde geld? Om je een idee te geven van de kosten van onze werkzaamheden, geven we hieronder vier voorbeelden:

  • €75,00 | Een bezoek aan een kantoor van een mensenrechtenorganisatie in Guatemala om de bescherming van PBI zichtbaar te maken voor de omgeving
  • €100,00 | 24 uur lang begeleiding aan een acuut bedreigde mensenrechtenverdediger in Honduras
  • €200,00 | Een week fysieke aanwezigheid in een vredesgemeenschap in Colombia
  • €500,00 | Een meerdaags bezoek van een Mexicaanse mensenrechtenverdediger aan Nederland om aandacht te vragen voor de bedreigingen tegen hem/haar en een oproep tot steun te doen aan de Nederlandse regering

De veiling

Waar kun je tijdens de veiling allemaal op bieden?

1. WOLF-Garten A 370 E Grasmaaier 1600W – 37cm

Heb jij dringend een nieuwe grasmaaier nodig? Zoek dan niet verder en doe een bod op deze prachtige, tweedehands (maar nog prima werkende) elektrische grasmaaier. Als je deze nieuw in de winkel zou moeten kopen, betaal je er €160,00 voor.

2. Drie unieke foto’s uit de jaren 80 en 90

Bob van der Winden, de oud-voorzitter van het bestuur van PBI Nederland, heeft door de jaren heen prachtige foto’s gemaakt tijdens zijn verblijven in Afrika en Latijns-Amerika. Drie van deze foto’s stelt hij nu ter beschikking. Heb jij straks een echte Bob aan de muur hangen?

Foto 1: Vrouwengroep Gwanda, Zimbabwe, 1997 (50 x 70 cm incl. lijst)

Foto 2: Vluchtelingenkamp Rama, Nicaragua, 1988 (30 x 45 cm incl. lijst)

Foto 3: Verkiezingen Viana, Angola, 1991 (30 x 60 cm incl. lijst)

3. Koffiepakket van Keen Coffee

Weet jij eigenlijk hoe eerlijke koffie smaakt? Bonne Postma en Rob Kerkhoff zijn in 2016 in Utrecht begonnen met Keen Coffee. Bonne en Rob geloven in eerlijke handel met lokale koffieboeren en een aanpak die rekening houdt met de sociale en ecologische impact van de koffie-industrie. Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

We veilen twee pakketten van elk drie zakjes koffie (naar keuze hele bonen of gemalen, espresso of filter). Deze koffie komt uit Brazilië, Peru en Colombia.

4. Workshop met een beeldend kunstenares (groep van max. 5)

Met deze workshop zal je samen met kunstenares Marija Šujica de kunst van instructieve en suggestieve taal leren. Er zal geëxperimenteerd worden met gedachtes en het lichaam om zo zelf je persoonlijke audio te creëren. Met het gebruik van je eigen stem en emoties zal je leren om jezelf instructies te geven een impact te maken op een gekozen patroon in je dagelijkse leven. 

Deze sessie kan aan 1 tot 5 mensen tegelijk worden gegeven en vindt plaats op een locatie in Amsterdam. Bekijk hier de website met meer informatie over de kunstenares.

5. Pakket van Sophie Straat

Zangeres Sophie Straat, bekend van smartlappen met een boodschap, heeft twee T-shirts, stickers en haar handtekening gedoneerd aan PBI. Wil je deze winnen? Bied dan nu op dit Sophie Straat-pakket!

6. Dinerbon van Miss Tajine ter waarde van €35,00

Miss Tajine is een restaurant in hartje Utrecht waar Christa de heerlijkste tajines en andere gerechten op tafel tovert. Nu we eindelijk weer in een restaurant mogen eten, is dit natuurlijk zeker iets wat je wilt hebben! Bekijk hier alvast de website van Miss Tajine met de menukaart en doe een bod!

7. Workshop met een beeldend kunstenares (groep van max. 5)

Bied nu op een Engelstalige kunstworkshop op het gebied van feministische science-fiction, met beeldend kunstenares Müge Yilmaz uit Amsterdam. Tijdens de circa drie uur durende sessie gaat Müge eerst kort in op de geschiedenis van door vrouwen geschreven science-fictionliteratuur. Vervolgens ga je zelf aan de slag en maak je samen met de kunstenares een schets voor een eigen, origineel science-fictionverhaal.

Deze sessie kan aan 1 tot 5 mensen tegelijk worden gegeven en vindt plaats op een locatie in Amsterdam. Bekijk hier de website met meer informatie over de kunstenares.

8. Kleine flatscreen Philips VHF + S + H + UHF 32 Inch

Een televisie met special effects. Eens in de zoveel dagen heeft deze kleine flatscreen van Philips wat kuren, die echter binnen een paar seconden weer als sneeuw onder de zon verdwijnen. Verder werkt deze tweedehands televisie nog meer dan prima. Ben jij straks de gelukkige eigenaar van deze unieke flatscreen? Doe nu snel een bod!

9. Bakkie Kleur: twee unieke, handbeschilderde kopjes

De naam zegt het al: bekend en creatief. Geen enkel mens is hetzelfde en daarop sluit het gedachtegoed achter de kopjes aan. Jij bepaalt hoe jouw unieke kopjes eruit zien. Je kunt een thema kiezen, je naam erin laten verwerken of allebei. De schilderingen variëren per kopje, maar ze passen toch bij elkaar. Bied nu op dit bijzondere stukje kunst, dat je in de ochtend wekt met een lekkere bak koffie en dat welterusten zegt met je laatste kop thee.