Peace Brigades International

Bekijk hier de video over Shelter City gast Lottie Cunningham

Lottie Cunningham was de afgelopen maanden te gast in het kader van Shelter City. Shelter City is een programma dat speciaal is opgezet om bedreigde mensenrechtenverdedigers tijdelijk een veilige plek te bieden.

Lottie komt uit Nicaragua en zet zich daar in voor de mensenrechten van de inheemse en AfroNicaraguaanse gemeenschappenZe streeft naar het verdedigen van de gebieden en natuurlijke hulpbronnen van de inheemse volkeren van de Caribische kust van Nicaragua. Ze werkt samen met de International Human Rights Law Group en ze is de oprichter van het Center for Justice and Human Rights of the Nicaraguan Coast (CEJUDHCAN).

Lottie is mid-december gesterkt weer terug gekeerd naar Nicaragua. In de afgelopen 3 maanden heeft Lottie haar ervaringen kunnen delen in Nederland en nieuwe kennis opgedaan om haar werk nog beter voort te kunnen zetten. Ze volgde trainingen, heeft haar netwerk kunnen uitbreiden en lobbyde voor haar zaak. Daarnaast heeft Lottie mensen door heel Nederland kunnen informeren over de mensenrechtenschendingen tijdens verschillende presentaties en het Human Rights Café in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Het Shelter City programma is opgezet door de mensenrechtenorganisatie Justice and Peace Nederland en in 2015 van start gegaan in Utrecht. PBI Nederland vangt hen op en begeleidt hen in samenwerking met o.a. de Gemeente Utrecht, UAF en SIM. Graag bedanken we ook onze Shelter City stagiair Eva van de Kimmenade voor al haar harde werken en Lidewij Meijer van Jumping Jackdaw voor het maken van de prachtige video!