Peace Brigades International

Damloop by Night 2017

Op 16 september 2017 vond de 33e editie van de Dam tot Damloop plaats. Peace Brigades International Nederland trok dit jaar voor het eerst de hardloopschoenen aan, en liep mee bij de Damloop by Night, een oogverblindend verlicht parcours van maar liefst 8 km. Met een team van 10 deelnemers eindigde PBI als eerste van de Goede Doelen groep, en werd er €2.645 opgehaald.

Veilige Kilometer Challenge

Over de hele wereld staan mensenrechtenverdedigers onder druk vanwege hun werk op het gebied van mensenrechten. Ze worden bedreigd, gecriminaliseerd of zelfs vermoord. Dit geldt vaak ook voor hun familie. Met succes biedt PBI hen al meer dan 30 jaar bescherming en zorgen zij voor veilige kilometers. PBI startte in 2017 de ‘Veilige Kilometer Challenge’ om tijdens de Damloop aandacht te vragen voor het werk dat de organisatie verricht, en om op een sportieve manier ‘veilige kilometers’ op te halen voor de mensenrechtenverdedigers.

Hoe nu verder?

Met het succesvolle eindbedrag van maar liefst €2.645 zal PBI Nederland in samenwerking met de projectlanden verder werken aan de veiligheid van mensenrechtenverdedigers. Denk hierbij aan werving, training en begeleiding van projectvrijwilligers; creëren en behouden van steunnetwerken voor de projecten; lobby en advocacy door middel van onderhoud, versteviging en uitbreiding van het (politieke) steun netwerk.

Ben je geïnspireerd door PBI’s ‘Veilige Kilometer Challenge’? Hou onze website in de gaten. In 2018 rent PBI Nederland opnieuw mee in het belang van mensenrechtenverdediging.

Wil je je op een andere manier inzetten voor mensenrechten en de verdediging daarvan? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.