David Gómez Gamboa in OneWorld

Academische vrijheid komt
dictators slecht uit

David in het OneWorld magazine

David Gómez Gamboa is onze huidige Shelter City gast. Met zijn NGO Aula Abierta stelt hij mensenrechtenschendingen op het gebied van academische vrijheid die in Latijns-Amerika plaatsvinden aan de kaak. Dit is echter niet gemakkelijk. Zowel omdat academische vrijheid een mensenrecht is dat tot nog toe niet erg bekend is, als ook vanwege de bedreigingen die hij ondervindt.

Het Shelter City programma is speciaal opgezet om bedreigde mensenrechtenverdedigers zoals David tijdelijk een veilige plek te bieden. Tijdens zijn verblijf in Utrecht deelt David zijn ervaringen in Nederland, vergroot hier het bewustzijn over dit mensenrecht, volgt trainingen, kan hij zijn netwerk uitbreiden en lobbyen voor zijn zaak.

In het mei-nummer van het OneWorld magazine heeft David zijn verhaal kunnen delen. In het artikel wordt daarbij dieper op het belang ingegaan van academische vrijheid, de schendingen die op dit moment in Latijns-Amerika plaatsvinden, de gevolgen hiervan en hoe universiteiten zich hiertegen kunnen wapenen.

Benieuwd? Lees hier het hele artikel.