Dwight van van de Vijver wint de publieksprijs Jonge ambtenaar van het jaar 2018!

Dwight van van de Vijver is dit weekend tot winnaar uitgeroepen van de  publieksprijs Jonge ambtenaar van het jaar 2018! Peace Brigades International  wil hem hier van harte mee feliciteren!

Op 12 maart 2017 was PBI Nederland aanwezig op Culturele Zondag, in het stadhuis van Utrecht. Spoken Word artist Dwight van de Vijver was hier ook aanwezig en wist ons allemaal te raken met zijn ‘gesproken woord’. Hij maakte dit aan de hand van een woord of zin dat de donateurs van PBI en bezoekers van deze dag konden doneren. Bekijk het onderstaande filmpje voor Dwight zijn prachtige woorden.

Over Dwight:
Als wijkagent zag Dwight van van de Vijver de kloof tussen bevolkingsgroepen, collega’s, jongeren en instanties groeien. Hij besloot zijn stem via ‘spoken word’ en ‘rap’ in te zetten om de nuance en verbinding te zoeken aan de hand van het thema etnisch profileren. Inmiddels is Dwight inspecteur en beweegt zich tussen de straat, professionals, de gehele organisatie en adviseert leden uit de tweede kamer.

“Door nu onder andere te werken aan inclusie hoop ik te bouwen aan een samenleving waar iedereen gelijkwaardig is, mee mag doen en vooral mee wil doen. Daarbij is mijn mond mijn beste wapen!”  – Dwight van van de Vijver

Tags