Filmscreening met Human Rights Café

Op donderdagavond 6 juli organiseren wij in samenwerking met studentenvereniging U.H.S.V. Anteros een filmscreeningavond met Human Rights Café! Het thema van deze avond is

Op deze avond laten we de documentaire I am Gay and Muslim zien gemaakt door documentairemaker Chris Belloni. In deze documentaire volgt de filmmaker de zoektocht van homoseksuele moslims in Marokko en spreekt met hen over de dilemma’s waarmee zij worstelen.

Na de documentaire volgt een Human Rights Café met onze Shelter City gast Najib als spreker. Najib is een mensenrechtenverdediger uit Oeganda die opstaat voor de rechten van de LHBT gemeenschap en sekswerkers in zijn land. Najib is zelf homo en moslim. Homo zijn in Oeganda brengt veel risico’s met zich mee. In 2014 is de Anti-homosexuality Act ondertekend door de Oegandese president. Deze Act werd in strijd met de constitutie verklaard bij de Oegandese rechtbank, maar homofoob geweld was gelegitimeerd. Vervolging gebaseerd op seksuele oriëntatie en geslachtsidentiteit nam sterk toe nadat de Act werd ondertekend.

Als activist is Najib werkzaam ‘Emergency Response Person’ voor het Nationaal Veiligheidscomité. Het Nationaal Veiligheidscomité geeft steun bij relocatie aan LHBT mensen die risico lopen, verschaft juridische services, verwijst LHBT mensen door naar gezondheidsfaciliteiten en beschikt over een gratis veiligheidshulplijn. Zelf is Najib meerdere keren slachtoffer geweest van ernstige bedreigingen.

Najib zal tijdens de Human Rights Café vertellen over zijn persoonlijke verhaal en over zijn werk als LHBTI-activist. Na de presentatie is er een Q&A sessie waarin je met Najib in gesprek kan gaan. Na afloop is er een borrel.

Datum: Donderdag 6 juli 2017

Tijd: 19:00 – 21:30

Plaats: Casco, Lange Nieuwstraat 7 te Utrecht

Aanmelden kan via: pbi.communicatie@gmail.com. Kijk op het Facebook event voor meer informatie over het evenement.