Fototentoonstelling Shelter City

Op donderdag 27 mei was de opening van de Shelter City fototentoonstelling, die vanaf nu te zien is op verschillende locaties in Zwolle. De fototentoonstelling laat vijf portretten van mensenrechtenverdedigers zien die momenteel in het kader van het Shelter City programma in Nederland verblijven, waaronder onze Shelter City gast uit Utrecht, David Jiménez, of die recent in Nederland verbleven.

Opening fototentoonstelling

Het online kick-off evenement van de fototentoonstelling werd geopend door toespraken van de wethouder van Zwolle, Dorrit de Jong, en de mensenrechtenambassadeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bahia Tahzib-Lie. Aansluitend deelden onze Shelter City gast David en de Shelter City gast van Zwolle, Sohail, hun persoonlijke verhalen met het publiek. Ook kregen de aanwezigen een sneak peak van de foto’s die te zien zijn in de expositie.

Foto’s en persoonlijke verhalen

Deze foto’s, samen met de persoonlijke verhalen van de mensenrechtenverdedigers, zijn ook online te zien op de website www.sheltercitytour.com. Alle portretten zijn gemaakt door fotografe Daniella van Bergen, die met haar foto’s een stem geeft aan de verhalen achter deze bijzondere personen.

Daniella heeft de afgelopen 7 jaar gewerkt met mensenrechtenactivisten in Shelter City en met Justice & Peace. Door haar levendige en krachtige portretten hoopt Daniella de stemmen en de zeer menselijke verhalen van degenen die ze portretteert te versterken. Voor meer informatie en/of meer van Daniella’s werk te zien, klik hier:

Website: https://www.daniellavanbergen.com/contact
Facebook: https://www.facebook.com/10155856829554575
Instagram: https://www.instagram.com/daniellavanbergenphotography/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/daniella-van-bergen-57285117
Twitter: https://twitter.com/dvbfoto

Van wie zijn de portretten?

Naast het portret van David, zullen er portretten te zien van Judith (LHBTI+ activist uit Nigeria), Tomy (mensenrechtenverdediger en journalist uit Honduras), Lookkaté (mensenrechtenverdediger uit Thailand) en Sohail (mensenrechtenverdediger en ex-gevangene uit Pakistan). De locaties van de verschillende portretten zijn te zien op een interactieve kaart op de website www.sheltercitytour.com.

De fototentoonstelling is een samenwerking van Justice & Peace Den Haag, de Gemeente Zwolle en Hogeschool Windesheim met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij.