Een geslaagde Human Rights Café

Op donderdag 6 juli organiseerden wij in samenwerking met studentenvereniging U.H.S.V Anteros een filmscreeningavond met Human Rights Café. Dit evenement was onderdeel van de Optic to Haptic Cinema avonden van Casco Art Institute: Working for the Commons.

De avond startte met de documentaire ‘I am Gay and Muslim’ gemaakt door filmmaker Chris Belloni. Het was een indrukwekkende documentaire die veel bezoekers aantrok. De filmzaal zat vol met ongeveer 35 mensen.

Na de documentaire gaf Nina van Bruggen, voorzitter van Anteros, een introductie over de Utrechtse LHBT+ studentenvereniging. Wil je meer weten over Anteros? Neem dan een kijkje op hun website.

Het tweede gedeelte van de avond bestond uit het Human Rights Café gegeven door onze Shelter City gast Najib. Najib vertelde over zijn persoonlijke leven als homo en moslim zijnde in Oeganda, en over zijn werk als LHBTI-activist. De bezoekers hadden de mogelijkheid om vragen te stellen. Wil je meer weten over Shelter City? Benieuwd naar Najib en andere mensenrechtenverdedigers? Lees meer op de Shelter City website.

Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina.