Peace Brigades International

Hondurese journaliste Dina Meza genomineerd voor Human Rights Tulip

De Hondurese journaliste, Dina Meza, is genomineerd voor de Human Rights Tulip 2017!

Dina Meza is een onafhankelijke Hondurese journaliste en verdediger van de vrijheid van meningsuiting en van informatie. Dina doet onderzoek naar en vraagt aandacht voor mensenrechtenschendingen zoals schendingen van de vrijheid van meningsuiting.

Momenteel werkt Meza als autonome journaliste en is voorzitter van PEN (Poets Essayists Novelists) Honduras. PEN is een organisatie die het wereldwijd opneemt voor schrijvers, die vanwege hun werk vervolgd worden of gevangen worden genomen, vaak zonder enige vorm van proces. Daarnaast beheert Dina haar eigen digitale tijdschrift: Pasos de Animal Grande (Spaanstalig). Dina ontving meerdere internationale prijzen voor haar werk als mensenrechtenverdediger en journaliste.
Het werk van Dina Meza heeft geleid tot verscheidende bedreigen gericht tegen haar en haar familie. Sinds mei 2014 wordt Dina Meza begeleid door PBI.

De Human Rights Tulip is een prijs van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken voor mensenrechtenverdedigers die op dappere en innovatieve wijzen strijden voor mensenrechten.
Breng nu je stem uit! Stemmen kan tot 7 september via deze link: www.humanrightstulip.nl/candidates-and-voting

Tags |