Peace Brigades International

Human Rights Café: kinderen en het gewapende conflict in Colombia

Op zondag 18 februari organiseerden wij in samenwerking met de Remontrantse Gemeente Utrecht (RGU) een Human Rights Café over Colombia. Dit evenement had als doel om meer zichtbaarheid te creëren in het werk van onze nieuwe Shelter CIty gast Vilma Gómez.

Tijdens het Human Rights Café vertelde Vilma meer over haar werk als directrice van kinderrechtenorganisatie Defence for Children International – Colombia. Met haar organisatie zet zij zich o.a. in voor kinderen die het slachtoffer zijn geworden van het gewapende conflict in Colombia. Dit thema stond tijdens het Human Rights Café centraal.

Vilma gebruikte als casus de situatie van inheemse kinderen in Mitú (Vaupes), een gemeente in het zuid-oosten van Colombia dat in de Amazone ligt. In dit gebied is DNI-Colombia al zes jaar lang actief. Het gewapende conflict gaat in deze regio ondanks het vredesproces met de FARC helaas volop door. Zo worden kinderen nog steeds gerekruteerd als kindsoldaat. Volgens Vilma beperken deze verschrikkelijke activiteiten zich niet tot de genoemde regio, maar gebeurt dit ook in andere delen van het Colombiaanse Amazoneregenwoud.

Met dit evenement kreeg onze Shelter City gast de gelegenheid om haar werk te delen, om op die manier meer bewustzijn voor de situatie van kinderen in het conflictgebied te creëren, en dan met name voor die van de inheemse kinderen in Colombia.

Wil jij meer weten over Vilma’s werk en Shelter City? Lees meer op de Shelter City website.