Impact Study Shelter City

Justice & Peace Nederland heeft een impact study laten uitvoeren voor het Shelter City project in Nederland, waar PBI ook onderdeel van is. De studie is uitgevoerd met als doel te onderzoeken wat het project de mensenrechtenverdedigers heeft gebracht. Aan de hand van interviews, groepsdiscussies en documenten is er gekeken naar de impact van Shelter City op de mensenrechtenverdedigers.

Er zijn verschillende interessante uitkomsten van de studie, vooral positieve. De verwachtingen van de mensenrechtenverdedigers voor de Shelter City periode zijn overtroffen, waarbij verscheidene verdedigers zeiden dat het hun leven heeft verbeterd en veranderd. Daarnaast gaven de Shelter City gasten aan zich zelfverzekerder te voelen, en minder last te hebben van stress na hun periode in Nederland. Hier zijn wij natuurlijk blij mee.

Ook heeft de periode in Nederland de mensenrechtenverdedigers verbeterde strategieën en een sterkere focus op hun werk gegeven, samen met verbeterde management skills in hun dagelijkse werk binnen hun organisatie.

Een van de belangrijkste bevindingen van de impact studie is dat de mensenrechtenverdedigers zich veiliger voelen, en meer beschermd. PBI is trots op de bijdrage die zij hierbij heeft kunnen leveren, in de bescherming van mensenrechtenverdedigers wereldwijd. Lees hier meer over de mensenrechtenverdedigers die PBI heeft bijgestaan via het Shelter City project.

Lees de gehele studie Shelter City: Exploring the impact of a decade of temporary relocation experiences hier. De studie is in het Engels.