Lees hier het artikel over Shelter City gast Lottie Cunningham

Lottie Cunningham was onze Shelter City gast van september tot december 2017. Lottie komt uit Nicaragua en zet zich daar in voor de mensenrechten van de inheemse en AfroNicaraguaanse gemeenschappenZe streeft naar het verdedigen van de gebieden en natuurlijke hulpbronnen van de inheemse volkeren van de Caribische kust van Nicaragua.  

Het Shelter City programma is speciaal opgezet om bedreigde mensenrechtenverdedigers zoals Lottie tijdelijk een veilige plek te bieden. Tijdens haar verblijf in Utrecht heeft Lottie haar ervaringen kunnen delen in Nederland en nieuwe kennis opgedaan om haar werk nog beter voort te kunnen zetten.  Ze volgde trainingen, heeft haar netwerk kunnen uitbreiden en lobbyde voor haar zaak. Daarnaast heeft Lottie mensen door heel Nederland kunnen informeren over de mensenrechtenschendingen tijdens verschillende presentaties waaronder in het Louis Hartloopercomplex.

Tijdens haar verblijf heeft Lottie ook haar verhaal gedeeld met het Down to Earth Magazine. In het artikel vertelt zij meer over haar strijd tegen de ontbossing in Nicaragua.

Benieuwd naar haar verhaal? Lees het hier!

Shelter City: schuilplaats Nederland voor bedreigde activisten