Peace Brigades International

Loop mee met PBI tijdens de Damloop by Night 2017!

Wil jij op je hardloopschoenen mensenrechtenverdedigers steunen? En wil je graag een felbegeerd startbewijs in het grootste hardloopevenement van Nederland? Doe dan mee aan de Veilige Kilometer Challenge en loop mee met PBI in de Damloop by Night.

Op 16 september 2017 vindt de 33ste editie van de Damloop plaats. Peace Brigades International doet samen met een team van 10 deelnemers voor het eerst mee aan de Damloop by Night. Het parcours over 5 Engelse Mijl gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost om deze 8 km te voltooien. Met deze sportieve uitdaging vragen we aandacht voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers.

Over de hele wereld staan mensenrechtenverdedigers namelijk onder grote druk vanwege hun werk op het gebied van mensenrechten. Ze worden bedreigd, gecriminaliseerd of zelfs vermoord. Dit geldt vaak ook voor hun familie. Met succes biedt PBI hen al meer dan 30 jaar geweldloze bescherming en zorgen zij voor veilige kilometers. Om aandacht te vragen voor het werk dat PBI verricht zijn we de ‘Veilige kilometer Challenge’ gestart. PBI loopt mee met de Damloop by Night om ‘veilige kilometers’ op te halen voor mensenrechtenverdedigers. Klik hier voor meer info over PBI en onze projecten.

Wat kunnen wij jou bieden?

  • Een startnummer met Naam
  • Verzorging voor en na de loop
  • Berging van persoonlijke spullen
  • PBI Shirt
  • Jouw persoonlijke crowdfundpagina
  • Bootcamp sessie
  • Een kans om persoonlijk een bijdrage te leveren aan de bescherming van mensenrechtenverdedigers

Wat moet jij doen?
Wanneer je deelneemt  wordt er gevraagd om doormiddel van sponsoring €250 op te halen. Dit kan je gemakkelijk doen via jouw eigen netwerk met een persoonlijke crowdfundpagina. Met dit geworven bedrag kan PBI Nederland in samenwerking met de projectlanden werken aan de veiligheid van mensenrechtenverdedigers. Dit wordt gedaan door middel van:

  1. Werving, training en begeleiding van projectvrijwilligers in het veld
  2. Creëren en behouden van steunnetwerken voor de projecten;
  3. Lobby en advocacy door middel van onderhoud, versteviging en uitbreiding van het (politieke) steun netwerk.

Loop mee en schrijf je nu in! Stuur een email met je contactgegevens (naam deelnemer, email, telefoonnummer en t-shirt maat) naar fundraiser@peacebrigades.nl. Je krijgt vervolgens een uitnodiging via de email om je officieel in te schrijven voor het PBI team (let op: deze kan in je spambox terecht komen).