Peace Brigades International

Nieuwste Peaces (#13) is uit!

In deze Peaces blikken we terug op het afgelopen jaar. Zoals op onze gasten in het kader van ‘Shelter City’. Shelter City is een programma dat speciaal is opgezet om bedreigde mensenrechtenverdedigers tijdelijk een veilige plek te bieden. Een plek vrij van bedreigingen, waar ze door kunnen werken en tegelijk trainingen volgen, hun netwerk uitbreiden en lobbyen voor hun zaak. Ook delen ze hun ervaringen met bewoners van de stad waar ze verblijven. Na drie maanden keren ze uitgerust en gesterkt terug, met nieuwe kennis, kunde en een netwerk waardoor ze hun werk nog beter voort kunnen zetten. Het programma is opgezet door de mensenrechtenorganisatie Justice and Peace Nederland en in 2015 van start gegaan in Utrecht. PBI Nederland vangt hen op en begeleidt hen in samenwerking met o.a. de Gemeente Utrecht, UAF en SIM. Een mooi project, waarmee we ook een bijdrage leveren aan de mensenrechtensituatie waar PBI niet langdurig actief kan zijn.

Voor de landen waar PBI wel structureel actief is, zijn we vanaf 2016 elk kwartaal rond bepaalde thema’s te gaan werken. Om zo aandacht te kunnen vragen voor problemen die in meerdere landen tegelijk spelen. Dit jaar waren dat Peacebuilding, Environmental Rights, Gender en Indigenous Rights, waarover de visualisaties op pagina 8-11 van de Peaces waarschijnlijk meer zeggen dan een magazine vol tekst. Dat willen we vaker gaan doen.

Zie de digitale versie van de nieuwste Peaces hieronder. Klik op het midden van het vlak om in volledig scherm te lezen. De Peaces lezen als pdf [Peaces 2017.pdf] kan ook, maar de infographics zijn hierin door compressie minder goed leesbaar.

Prettige feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst en hopelijk ontmoeten we elkaar weer in 2018!