Nunca Más genomineerd voor de Mensenrechtentulp 2021!

Vanuit Peace Brigades International zijn we ontzettend trots dat het door PBI Nicaragua begeleide Colectivo Nicaragua Nunca Más bij de laatste drie kandidaten zit voor de Mensenrechtentulp 2021. Elk jaar reikt de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken deze prestigieuze mensenrechtenprijs uit.

Het Colectivo Nicaragua Nunca Más wordt gevormd door Nicaraguaanse mensenrechtenverdedigers die zich momenteel in ballingschap in Costa Rica bevinden. In 2019 besloten zij de handen ineen te slaan. Het collectief houdt zich bezig met het documenteren van mensenrechtenschendingen als gevolg van de onderdrukking die volgde op de massale sociale protesten die in april 2018 plaatsvonden in Nicaragua. Daarnaast begeleidt het collectief ook de slachtoffers van deze mensenrechtenschendingen. Op die manier proberen de betrokken mensenrechtenverdedigers een bijdrage te leveren aan de processen van gerechtigheid, waarheid en reparatie in hun vaderland. 

Meer lezen over de mensenrechtentulp en de nominatie van Nunca Más? Klik hier!

Of spreek je Spaans en zou je misschien zelf een vraag willen stellen aan Juan Carlos, een advocaat die voor Nunca Más werkzaam is? Neem dan deel aan de PBI en CEDLA webinar ‘Dialogues with Civil Society Defending Human Rights in Nicaragua’