Victor Hugo moreno mino - interview filmcafe

Online Docu Night and interview met Victor Hugo

Op 10 december vierden we de Internationale Mensenrechtendag. Op deze belangrijke dag vroegen we speciaal aandacht voor de mensenrechtenschendingen die plaatsvinden in het Noorden van Cauca, Colombia. Te gast tijdens deze screening is mensenrechtenverdediger, en Shelter City Utrecht gast, Victor Hugo Moreno Mina.

De hoop was groot dat het in 2016 ondertekende vredesakkoord een einde zou maken aan het decennialange conflict in Colombia. Helaas verergert de situatie er weer met de dag. Dit heeft ook grote invloed heeft op de veiligheid van mensenrechtenactivisten in het land. Tot op heden is Colombia nog steeds één van de gevaarlijkste landen voor sociale leiders en mensenrechtenactivisten. Om het bewustzijn over de mensenrechtenschendingen die in Colombia plaatsvinden te vergroten, organiseerden we de documentaire vertoningen van Sonic Forest en de premiere van de Shelter City Utrecht documentaire over Victor Hugo. Ook was er een nagesprek waarin Victor Hugo zijn verhaal verder toelichtte.

We willen iedereen bedanken die de korte documentaires met ons heeft bekeken

Heb je het evenement gemist? Geen zorgen, je kunt de documentaires en het interview hier bekijken!

Alleen interesse in de mini docu over Victor Hugo en/of Sonic Forest? Dat kan ook. Hier staan de docu’s apart van elkaar:


Houd er wel rekening mee dat Peace Brigades International een non-profit organisatie is die draait op vrijwilligers. Donaties hebben we hard nodig. Met uw bijdrage kunnen we het bewustzijn over mensenrechten blijven vergroten en activisten beschermen: https://www.geef.nl/en/donate?charity=3879

.

Deze activiteiten van PBI werden mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van: