PBI begeleidt protesten en evenementen op Internationale Vrouwendag

Afgelopen maandag 8 maart was Peace Brigades International in Mexico, Guatemala, Honduras en Kenia aanwezig bij verschillende protesten en evenementen, in het kader van Internationale Vrouwendag.

Nog altijd hebben vrouwen over de hele wereld te maken met allerlei vormen van geweld. Vanuit PBI verzetten we ons tegen alle vormen van geweld en begeleiden we talloze vrouwelijke mensenrechtenverdedigers in hun strijd om gelijkheid, vrede en gerechtigheid. Kijk hier voor video’s over de moedige strijd van een aantal van deze vrouwen.

Hieronder vind je een korte fotoreportage van protestmarsen en andere activiteiten in Mexico, Guatemala en Honduras, die afgelopen zondag en maandag door PBI zijn begeleid:

Protestmars op 7 maart in Guatemala-Stad
Demonstranten in Mexico-Stad hebben de namen van vermoorde vrouwen op een muur geschreven. Deze muur was door de Mexicaanse autoriteiten neergezet om het Nationale Paleis aan de Zócalo te beschermen.
Protestactie voor het Nationale Paleis aan de Zócalo in Mexico-Stad
Ook in Honduras gingen mensen de straat op, zoals hier in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa, waar PBI bij aanwezig was.
In Guatemala-Stad heeft PBI het Bufete Jurídico de Derechos Humanos begeleid tijdens een herdenkingsbijeenkomst ter nagedachtenis van de 56 meisjes en vrouwen die vier jaar geleden omkwamen bij een brand in het weeshuis Virgen de la Asunción.
De herdenkingsbijeenkomst van de omgekomen meisjes en vrouwen van het weeshuis Virgen de la Asunción in Guatemala-Stad
Foto’s van de omgekomen meisjes en vrouwen van het weeshuis Virgen de la Asunción
Ook in de Noord-Mexicaanse stad Chihuahua was PBI aanwezig bij een protestmars tegen vrouwengeweld.
Protestactie op het centrale plein van Guatemala-Stad
Vrouwen tijdens de protestmars in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa