PBI bestaat 40 jaar: vier ons jubileum met ons mee op social media!

PBI bestaat 40 jaar! De hele maand september vieren we de #PBIMaand door verhalen op social media te delen van ons belangrijke werk van de afgelopen 40 jaar.

Dit zijn onder andere verhalen over de verschillende PBI-projecten die over de hele wereld zijn geopend (en gesloten) en hoe we ons in de loop der jaren hebben aangepast aan de veranderende behoeften van mensenrechtenverdedigers.

Bij het allereerste project van PBI in 1983, twee jaar na de oprichting, vertrokken 10 vrijwilligers naar Jalapa, in het noorden van Nicaragua, om daar tussen de door de Verenigde Staten gesteunde contra’s en de Sandinistische strijdkrachten te gaan staan. Bijna 40 jaar later is Nicaragua ook het land waar het jongste PBI-project zich mee bezig houdt: vanuit buurland Costa Rica begeleiden we sinds begin 2020 Nicaraguaanse mensenrechtenverdedigers in ballingschap.

Sommige projecten van PBI bestaan al tientallen jaren. Zo is PBI al sinds 1994 actief in Colombia. En in 1998 startten we met ons project in Mexico, slechts een aantal jaar na de bloedige opstand van de Zapatisten in de zuidelijke deelstaat Chiapas. In Guatemala zijn we echter het langst actief: sinds 1983, met een korte onderbreking tussen 1999 en 2002, zijn we aanwezig in het Midden-Amerikaanse land.

En denk niet dat PBI enkel en alleen actief is in Latijns-Amerika. Van Kenia tot Sri Lanka en van de Balkan tot Indonesië. Overal ter wereld zet PBI zich in voor het creëren van ruimte voor vrede!

Meer weten over de geschiedenis van PBI? Houd dan ook de komende dagen onze sociale mediakanalen in de gaten en like/deel onze berichten! Of bezoek ons Virtueel Museum!

Om ons werk ook in de toekomst te kunnen blijven voortzetten, hebben we jouw steun echter hard nodig! Je kunt ons op verschillende manieren steunen. Wil je bijvoorbeeld geld doneren? Kijk dan hier voor meer informatie over de opties. Of wil je juist als vrijwilliger aan de slag bij PBI? Kijk dan snel hier!

Zo zorgen we er samen voor dat we over tien jaar een nog specialer jubileum kunnen vieren!

Tags |