PBI en Stephen Mwangi naar Brussel

Twee weken geleden, op donderdag 31 augustus, reisden speaker tour gast Stephen Mwangi, onze landenspecialist Lani Teljoarubun en PhD-onderzoeker (en kennis van PBI) Naomi van Stapele naar Brussel om te spreken met verschillende parlementariërs.

In de ochtend sprak Stephen met een lid van het EEAS. In de middag sprak Stephen met drie Europese parlementariërs die aanwezig waren tijdens de verkiezingen. Tijdens de gesprekken werd ingegaan op inside-informatie die de parlementariërs ontgaan zijn. Informatie van lokale organisaties en bewoners kunnen een belangrijke rol spelen in de beeldvorming van de situatie. Alle informatie is daarbij nodig. Stephen benadrukte daarom het belang van het werk van zijn organisatie Mathare Social Justice Centre.

Het was een spannende dag voor Stephen waarin hij zijn stem kon laten horen op internationaal niveau. De belangrijkste boodschap die Stephen wilde meegeven was dat de problemen die zich rondom de verkiezingen en op het moment afspelen niet een eenmalige gebeurtenis is, maar een structureel probleem die zich al jaren voordoet. Het is belangrijk dat de internationale gemeenschap zich meer inmengt in de mensenrechtensituatie in Kenia en zich niet alleen focust op de verkiezingen, hetgeen een moment opname is. Daarbij gezegd, de incidenten die momenteel onder de aandacht worden gebracht geven een duidelijk beeld van de mensenrechtensituatie en kunnen gebruikt worden om op internationaal niveau te pleitten voor sociale rechtvaardigheid in Kenia.

Tags |