Right Livelihood Award voor voormalig Shelter City gast Lottie Cunningham

Vanuit PBI Nederland willen we Lottie Cunningham van harte feliciteren met de Right Livelihood Award die ze heeft mogen ontvangen voor haar werk als mensenrechtenverdedigster voor inheemse gemeenschappen in Nicaragua. Lottie Cunningham was van september tot december 2017 onze gast vanuit het Shelter City Programma.

Lottie zet zich in voor inheemse en Afro-Nicaraguaanse gemeenschappen in het Caribische kustgebied van Nicaragua, met name op het gebied van landrechten en ecologische rechtvaardigheid. Bekijk hieronder de korte documentaire die we maakten tijdens Lotties verblijf in Utrecht of lees hier het artikel van Down to Earth Magazine, waarin Lottie onder andere vertelt over haar strijd tegen de ontbossing in Nicaragua.

De Right Livelihood Award wordt ieder jaar uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor onder andere duurzame ontwikkeling, mensenrechten en vrede. De Duitse omroep Deutsche Welle publiceerde een serie portretten van de winnaars van dit jaar. Lees hier het Engelstalige artikel met meer achtergrondinformatie over Lottie en de andere winnaars.