Shelter City Bike Challenge

Fiets met ons mee!

Utrecht houdt zich veel bezig met het promoten van mensenrechten overal ter wereld. Ze zijn er trots op om deel te nemen aan het netwerk van steden in Nederland die meewerken aan het beschermen van diegenen die met gevaar voor eigen leven mensenrechten verdedigen. Het Shelter City netwerk is een Nederlands initiatief dat mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen tijdelijk opvangt. Ze verblijven voor een periode van ongeveer drie maanden in een Shelter City zoals Utrecht, om tot rust te komen en weer energie op te doen. In die stad krijgen ze veiligheidstrainingen zodat ze uiteindelijk terug kunnen gaan om hun belangrijke werk veilig en effectief voort te zetten.

Utrecht is sinds 2015 Shelter City en ze hebben al tien gasten verwelkomd uit Zimbabwe, Soedan, Oeganda, Kenia, Rusland, Somalië, Nicaragua, Colombia en Irak.

De Shelter City Bike Challenge zal van 14 tot en met 20 mei langs 11 steden gaan om in totaal 780 kilometer af te leggen. Op 16 mei zal  Peace Brigades International samen met de fietsers van Shelter City de stad uitfietsen.  Laat ook jouw steun zien aan de dappere mensen die hun levens riskeren om mensenrechten te verdedigen en kom op voor mensenrechten!

Fiets op 16 mei met ons mee of zwaai ons uit!  De fietsers zullen rond 08:00 – 09:00 uur Utrecht uitfietsen, dus pak je fiets en fiets mee. Meer informatie zal verschijnen in het Facebook event zodra de datum nadert. Stay tuned!