Shelter City gast David Jiménez in de media

De afgelopen weken werd onze Mexicaanse Shelter City gast David Jiménez geïnterviewd door diverse media. Zo verscheen er een interview over David in het Nederlandse Algemeen Dagblad (AD) en het Belgische tijdschrift Mondiaal Nieuws (MO). Daarnaast maakte David zijn debut op de Nederlandse televisie tijdens een uitzending van Een Vandaag.

Mexicaanse activist David (26) neemt een adempauze in Utrecht: ‘Hier kan de drugsmaffia me niet bereiken’ (AD Utrecht)

Op 4 april 2021 werd het eerste interview met David gepubliceerd in het Algemeen Dagblad (AD) van de regio Utrecht, met als titel Mexicaanse activist David (26) neemt een adempauze in Utrecht: ‘Hier kan de drugsmaffia me niet bereiken’. Het artikel is gepubliceerd na aanleiding van een interview dat AD journalist Peter Koop met David hield. In het artikel beschrijft David hoe hij naar het geweld in Mexico kijkt en hoe hij zijn verblijf in Utrecht ervaart. De foto bij het bericht is gemaakt door fotografe Daniella van Bergen, lees hier meer over haar werk.

Bloedige verkiezingen in Mexico eisten al bijna 100 levens: ‘Dit geweld is helaas geen uitzondering’ (Een Vandaag)

In de uitzending van 7 juni 2021 besteedde het programma Een Vandaag aandacht aan de Mexicaanse verkiezingen, die op zondag 6 juni hadden plaatsgevonden. In deze uitzending werd David geïnterviewd over zijn visie op deze verkiezingen. Hiermee vestigt David zijn debuut op de nationale televisie in Nederland. Het item benadrukt de hoge mate van geweld die plaatsvond tijdens de verkiezingen.

Mensenrechtenverdediger over Mexicaanse spiraal van geweld: ‘Mogelijk tot 400.000 verdwijningen’ (MO)

Op 19 juni 2021 verscheen het tweede interview met David in het Belgische tijdschrift Mondiaal Nieuws (MO), met als titel: Mensenrechtenverdediger over Mexicaanse spiraal van geweld: ‘Mogelijk tot 400.000 verdwijningen’. Het interview werd gepubliceerd na aanleiding van een interview dat journaliste Ruby Sanders met David hield. In het artikel vertelt David over zijn blik op de recente Mexicaanse verkiezingen, de straffeloosheid in Mexico en zijn ervaringen als Shelter City gast in Utrecht.