politieacademie apeldoorn

Shelter City gast bij Politieacademie

Diana is al op de helft van haar verblijf in Nederland en ze heeft zeker niet stil gezeten. Ze heeft de afgelopen maand bezoeken gebracht aan verschillende organisaties. Haar doel is om zoveel mogelijk kennis te vergaren over hoe vermiste mensen in Nederland worden opgespoord. Een van de organisaties die ze heeft bezocht is de politieacademie. Daar heeft Diana gepraat met iemand van de opleiding ‘Vermiste Personen’, die haar heeft uitgelegd hoe de politie reageert in Nederland als er iemand vermist raakt. De docente vertelde haar wanneer er grote zoekacties worden ingezet en hoe de informatie uitgewisseld wordt tussen de praktijk en het landelijk beleid.

Ook heeft Diana een veiligheidstraining gevolgd in Nederland. Daar leerde ze bijvoorbeeld hoe ze zichzelf beter kan beschermen op het internet. Daarnaast leerde ze hoe ze om kan gaan met de spanning die ze ervaart in haar werk. Wat ze vooral fijn vond was om andere mensenrechtenverdedigers te ontmoeten: “Het is fijn, omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. We begrijpen elkaar echt.”NALACS CEDLA PBI dialogue sessions disappearances

Voor het laatste deel van Diana’s verblijf staan er veel dingen op de planning. Vooral veel publieke evenementen zullen er plaatsvinden. Op 16 november zal er bij CEDLA een Dialogue Sessions worden georganiseerd waarbij Diana over haar werk vertelt en vooral het publiek heel veel vragen kan stellen. 26 november zal Diana in Louis Hartlooper spreken voor een Human Rights Café georganiseerd met studieverenigingen Djembé (antropologie) en Adelante (Spaanse taal en cultuur). Hierbij zal ze haar documentaire vertonen en ook vragen beantwoorden uit het publiek. Beide evenementen zijn gratis.

 

Annemarie Voortman