Field Webinar Screenshot Zoom

Terugblik: Veldvrijwilliger Webinar

Op 23 oktober heeft PBI Nederland een webinar over veldvrijwilligerschap georganiseerd in samenwerking met PBI UK, PBI Canada, PBI USA en PBI Mexico.

In de webinar konden aanwezigen hun vragen stellen en luisteren naar de onderstaande sprekers:

Clara van Tienhoven Amil: een voormalig veldvrijwilliger bij PBI in Mexico. Momenteel is Clara Vrijwilligerscoördinator bij PBI’s team in Mexico City.

Duna Manent Puigjaner: de trainingscoördinator van PBI Mexico.

Roslynn Beighton: onlangs teruggekeerd van vrijwilligerswerk met PBI in Honduras.

De webinar werd gemodereerd door Andrew Miller, een PBI-Colombia veldvrijwilliger in 1999-2000. Andrew is nu lid is van het PBI USA nationaal coördinatiecomité.

Quotes van de sprekers

“Je krijgt de kans om zoveel te leren – het is een van de meest dankbare dingen. Er is een enorme diversiteit aan werk, de ene week ben je in het veld en de andere week schrijf je rapporten.” – Clara

“Een dag in het veld is nooit hetzelfde – je ontmoet voortdurend verschillende mensen en organisaties.” – Roslynn

“De meeste van onze vrijwilligers komen uit Spanje, of Latijns-Amerika, op dit moment is Colombia een van onze top nationaliteiten. Momenteel hebben we vrijwilligers uit Frankrijk, Hongarije, Brazilië, Nederland en ook de Verenigde Staten.” – Duna

Kon je er niet bij zijn maar ben je toch geïnteresseerd? Kijk dan de webinar terug. Ook hebben we momenteel twee vacatures; veldvrijwilliger in Mexico met deadline 11 november 2022 en veldvrijwilliger in Colombia met deadline 27 november 2022.

De webinar werd mede mogelijk gemaakt door vfonds.

vfonds investeert in vrede logo