Vacature veldvrijwilliger Honduras

Wil jij veldvrijwilliger worden bij het PBI Honduras team?

Het Honduras team is weer op zoek naar een nieuwe veldvrijwilliger! In een aantal projectlanden van PBI werken veldvrijwilligers op de locatie aan onze missie: ‘making space for peace’: de bescherming van mensen en organisaties die bedreigd worden. De veldvrijwilligers werken en wonen in teamverband gedurende een jaar of langer. De teamleden komen uit verschillende landen en middels een roulatiesysteem wordt er iedere keer één lid uit het team vervangen.

Als je onderdeel wil worden van het PBI Honduras team om bij te dragen aan de missie van PBI en zo o.a land- en LHBTIQ+ verdedigers in Honduras te ondersteunen, bekijk dan de link hier onder en solliciteer. De uiterste datum om te solliciteren is 31 januari 2024.

Jeroen vertelt over zijn ervaring als veldvrijwilliger bij PBI Honduras tussen 2021 en 2022 :

 “Wat ik nooit zal vergeten, is het moment waarop de acht landrechtenverdedigers uit Guapinol eindelijk werden vrijgelaten, nadat ze meer dan twee jaar in een Hondurese gevangenis hadden doorgebracht vanwege hun strijd tegen een mijnbouwproject dat hun rivier had vervuild. Vanuit PBI hebben we ons jaren ingezet voor de acht mannen en hun familieleden. We waren er altijd bij, met onze groene hesjes: in de gevangenis, bij demonstraties, in de rechtszaal. En hoe mooi is het dan om te beseffen dat onze aanwezigheid heeft bijgedragen aan de groeiende internationale aandacht voor de zaak en de uiteindelijke vrijlating van de acht landrechtenverdedigers?.

Bij vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met het trainingsteam van het Honduras-project: formacion@pbi-honduras.org. Mocht je vragen hebben over PBI zelf, stuur dan vooral je vraag naar info@peacebrigades.nl. Ben je benieuwd hoe anderen de selectieprocedure hebben ervaren? Lees dan het interview met de Nederlandse veldvrijwilliger Marlinde die haar ervaring met ons deelde vlak voordat ze in 2023 opnieuw vertrok naar Colombia.

For meer informatie klik hier om naar de vacature op de website van PBI Honduras in het Spaans te gaan.