Wethouder spreekt met Shelter City gast David Jiménez

Hoe is het om als Shelter City gast in Utrecht te verblijven? En op welke manier kan de gemeente Utrecht onze Shelter City gasten helpen na afloop van hun verblijf? Dit waren slechts enkele vragen die ter sprake kwamen tijdens de online ontmoeting van onze Mexicaanse Shelter City gast David Jiménez met de Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen.

De gemeente Utrecht verzorgt, samen met PBI Nederland en Justice and Peace, het verblijf van Shelter City gasten in de stad. De gemeente werkt niet alleen aan de voorbereiding van het verblijf, maar toont ook altijd bijzondere interesse in de Shelter City gasten tijdens hun verblijf. Daarom vindt er vaak een gesprek plaatst met afgevaardigden van de gemeente.

Onze huidige Shelter City gast David Jiménez heeft geluk! Eerder sprak hij al met afgevaardigde van de gemeente Utrecht Hanneke Meesters, en op maandag 31 mei vond er een online gesprek met wethouder van Utrecht Maarten van Ooijen plaats.

De wethouder was erg geïnteresseerd in het persoonlijke verhaal van David en de ervaringen die hij in Mexico heeft meegemaakt. Zo praatten ze onder andere over de drijfveer die David heeft om zich in te zetten voor mensenrechten, het geweld dat plaatsvindt in Mexico, en specifiek in Coahuila, de staat waar David woont. Daarnaast werd er gesproken over de manier waarop het geweld invloed heeft op de levens van voornamelijk vrouwen, jongeren en kinderen in Mexico.

Met het Shelter City project in Utrecht, steunt de gemeente Utrecht mensenrechtenverdedigers uit de hele wereld. PBI Nederland is enorm dankbaar voor deze steun.

Screenshot van de meeting met wethouder Maarten van Ooijen