PBI Nederland begint een nieuwe samenwerking met NJR om meer jongeren in actie te krijgen voor mensenrechten!

Bij Peace Brigades International (PBI) zijn we heel blij om een nieuwe samenwerking aan te kunnen kondigen met de Nationale Jeugdraad (NJR). Samen hebben we ons ten doel gesteld om nog meer jongeren in Nederland te betrekken bij mensenrechten en hen te inspireren tot actie voor een rechtvaardigere wereld. De samenwerking omvat diverse initiatieven, waaronder het NJR Sprinttraject en gezamenlijke evenementen die jongeren de kans bieden om hun stem te laten horen en een verschil te maken.

Samen voor mensenrechten
PBI Nederland is een toonaangevende internationale mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld. Als onderdeel van deze missie willen we jongeren betrekken en bewust maken van het belang van mensenrechten en de cruciale rol van mensenrechtenverdedigers.

NJR Sprinttraject
Een aspect van deze samenwerking is het NJR Sprinttraject. Dit project biedt jongeren tussen de 16 en 27 jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een Maatschappelijke Diensttijd. Door deelname aan dit traject kunnen jongeren ervaren wat hun sterke punten zijn en hoe ze deze kunnen inzetten voor positieve verandering. Met het Sprinttraject worden jongeren gematcht met organisaties zoals PBI Nederland, waar ze hun vaardigheden en passies kunnen inzetten. Interesse? Geef je hier op!

Gezamenlijke evenementen
Naast het Sprinttraject zullen PBI Nederland en NJR gezamenlijke evenementen organiseren om jongeren bewust te maken van mensenrechtenkwesties en hen te inspireren om betrokken te raken bij het bevorderen van rechtvaardigheid en gelijkheid. Deze evenementen bieden jongeren de kans om te leren van mensenrechtenverdedigers en experts, en om hun ideeën te delen over actuele mensenrechtenkwesties. Een nieuw evenement staat trouwens al op de agenda! Kom je ook 24 augustus naar de filmvertoning en discussie over mensenrechten in El Salvador?

Belang van jongeren in mensenrechten
De betrokkenheid van jongeren bij mensenrechten is van cruciaal belang voor de toekomst van een rechtvaardige en vreedzame wereld. Jongeren hebben het potentieel om verandering teweeg te brengen, een frisse blik te werpen op complexe problemen en nieuwe oplossingen te vinden. Door jongeren te betrekken en te informeren over mensenrechten, kunnen we een nieuwe generatie leiders en voorvechters van rechtvaardigheid en gelijkheid inspireren.

Tags