PBI Nederland en de Bibliotheek Utrecht slaan handen ineen voor evenementen ter ere van mensenrechtenverdedigers

We zijn verheugd om onze nieuwe samenwerking met de Bibliotheek Utrecht aan te kondigen! We slaan de handen ineen met de Bibliotheek Utrecht om inspirerende evenementen te organiseren die jongeren bewust maken van het belang van mensenrechtenverdedigers. Deze evenementen bieden een unieke gelegenheid voor ontmoetingen en persoonlijke gesprekken met mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld.

De Bibliotheek Utrecht, een centrum voor kennis en cultuur, heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van maatschappelijk bewustzijn en het stimuleren van dialoog. Door samen te werken met PBI Nederland, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers, zullen de bibliotheek en PBI de krachten bundelen om een breed scala aan evenementen te organiseren die jongeren in Utrecht en daarbuiten betrekken bij de strijd voor mensenrechten.

Een van de belangrijkste doelen van deze samenwerking is het informeren van jongeren over het belang en de impact van mensenrechtenverdedigers in verschillende delen van de wereld. Door middel van lezingen, workshops en ontmoetingen zullen jongeren de kans krijgen om rechtstreeks te communiceren met mensenrechtenverdedigers en meer te leren over de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd in hun strijd voor rechtvaardigheid en gelijkheid.

De evenementen zullen niet alleen educatief zijn, maar ook inspirerend en interactief. Door persoonlijke gesprekken aan te moedigen, zullen jongeren de mogelijkheid hebben om vragen te stellen, ervaringen te delen en de wereld van mensenrechtenverdedigers van dichtbij te ervaren. Dit biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in de persoonlijke verhalen en de immense veerkracht van mensenrechtenverdedigers die dagelijks hun leven riskeren om op te komen voor gerechtigheid.

Houd onze kanalen in de gaten voor aankomende evenementen en verdere updates! Het eerst volgende evenement staat gepland voor 24 augustus. Tijdens deze filmvertoning en discussie van journalist, María Luz Nóchez, haar verhaal vertellen en dieper ingaan over de mensenrechtensituatie in El Salvador. Benieuwd? Geef je op!

Tags