PBI ondertekent een aan de VN-veiligheidsraad gepresenteerde verklaring over Nicaragua

Op 15 september werd een door PBI en 15 andere organisaties ondertekende verklaring gepresenteerd aan de VN-veiligheidsraad.

Deze verklaring werd voorgelezen door de mensenrechtenverdediger Amaru Ruiz van de organisatie Fundación del Río. Ruiz zet zich in voor het milieu en voor inheemse rechten in Nicaragua. Sinds 2018 zit hij in ballingschap.

Bekijk hieronder de Spaanstalige versie van de verklaring door Amaru Ruiz of klik hier voor de versie met Engelse ondertiteling (vanaf 26:32). Op de website van PBI Canada staat een uitgeschreven versie van de verklaring in het Engels.

Diezelfde dag hield ook onze oud-Shelter-City-gast Lottie Cunningham een toespraak voor de VN-mensenrechtenraad. Ook zij sprak zich uit over de noodzaak om de rechten van de inheemse bevolking van Nicaragua te beschermen. Lees meer over haar verklaring op de website van Right Livelihood of bekijk de video hieronder.

Vanuit PBI Nederland willen we onze zorgen uiten over de recente gebeurtenissen in Nicaragua en willen we benadrukken dat landrechtenverdedigers als Amaru en Lottie te allen tijde in staat moeten zijn om hun belangrijke en legitieme werk in vrijheid en veiligheid te doen. Lees hier ook ons artikel over de mensenrechtensituatie in Nicaragua.

Tags |